Annons:

Green om bråket i säsongens första seger: “Jag kunde inte hålla mig i skinnet”

Det blev rejält irriterat i slutskedet av dagens match mellan Vimmerby IBK och Craftstaden. Jonatan Green var i allra högsta grad involverad och åkte ut 2+10 för osportsligt uppträdande. Foto: Ossian Mathiasson

Green om bråket i säsongens första seger: “Jag kunde inte hålla mig i skinnet”

Jonatan Green låg bakom det mesta i 11-7-segern mot Craftstaden IBK Oskarshamn på hemmaplan. Tre mål och tre assist från Greens klubba under bottenmötet som slutade med säsongens första trepoängare. I samband med 11-6 målet var Green delaktig i ett stort gurgel.

Annons:

När VIBK:s Hampus Carlsson punkterade bottenmötet mot Craftstaden med 11-6 målet, valde Jonatan Green att fira vilt vid motståndarens avbytarbänk. Det skapade stor irritation på planen och Green fick gå och sätta sig i utvisningsbåset. 

– Jag kunde inte hålla mig i skinnet. Känslorna tog över men efteråt lugnar man ner sig. I stridens hetta är det svårt att lugna ner sig ibland. Så är det i sportens värld och man kan ångra sig, men kan inte få det ogjort. Det är mycket munhugg under matchen och då är det skönt att få sista ordet, säger Green efter segern.

Sex poäng av Jonatan

Jonatan Green blev en bidragande faktor till segern och levererade sex poäng.

– Otroligt skönt att det lossnar för egen del också, både jag och laget har haft det lite knackigt. Det är tufft och vi vet det. Vi ställs mot bra lag hela tiden och vi måste komma upp i nivån som vi gör stundtals idag. Otroligt gott att vinna inför hemmapubliken och att klacken är på plats. Det gör mer än vad man tror.

11–7-segern var Vimmerby IBK:s första seger för säsongen. Laget hade inför kvällens match inlett säsongen med ett kryss och fem förluster.

– Det var skönt och på tiden att vinna och det var längesedan. Det var en otroligt skön match att vinna. Mot Oskarshamn gör det inte hela mindre roligt. Otroligt skönt att det lossnar i tredje och vi har momentumet som vi vill åt.

“Det har varit en självförtroende fråga”

På fredag väntar ny match för VIBK på hemmaplan. CL98 står för motståndet och Jonatan Green hoppas att de kan rida vidare på den vinnande trenden.

– Bara hoppas att vi kan rida vidare på detta. Det känns som att det har varit en självförtroendefråga.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt