Annons:

Green firade vilt och skrek i örat på tidigare lagkamraten: ”Barnsligt”

De tidigare lagkamraterna Jonatan Green och Andreas Lennartsson hamnade i luven på varandra i slutet av kvällens länsderby. Foto: Ossian Mathiasson

Green firade vilt och skrek i örat på tidigare lagkamraten: ”Barnsligt”

Jonatan Green firade vilt framför Craftstadens bänk och skrek tidigare lagkamraten Andreas Lennartsson i örat efter 11–6-målet. Nu ger Craftstadenspelaren sin syn på händelsen. 
– Jag tycker att det är barnsligt av honom, säger Andreas Lennartsson. 

Annons:

Det stod otroligt mycket på spel i kvällens jumbofinal i division 1 mellan Vimmerby IBK och Craftstadens IBK från Oskarshamn. Båda lagen stod på varsin poäng och var tvungna att vinna för att haka på lagen ovanför och inte hamna för långt efter i tabellen. 

VIBK drog det längsta strået och vann med 11–7 i en jämn match som innehöll mycket känslor. 

När VIBK gjorde 11–6 i slutskedet av ångestmötet visste glädjen hos hemmaspelarna inga som helst gränser. Nyckelspelaren Jonatan Green jublade rejält med att springa fram till en spelare i bortalaget, tidigare VIBK-spelaren Andreas Lennartsson, skrika honom i örat och fortsätta fira i närheten av deras bänk. Det skapade stor irritation och Andreas Lennartsson sprang efter sin tidigare lagkamrat för att konfrontera honom. 

– Jag tycker att det är barnsligt av honom. Jag visste att de skulle vara på mig och jag var lugn fram till att det återstod två och en halv minut av matchen. Det var droppen när han (Green) jublade efter deras mål, kom upp i ryggen på mig och skrek mig rakt i örat. Är det på den nivån som han vill vara så är det så, säger Andreas Lennartsson. 

Lennartsson vittnar om att han blev mycket irriterad efter Greens vilda firande. Jonatan Green åkte efter gurglet ut 2+10 för osportsligt uppträdande och Andreas Lennartsson fick två minuter för hårt spel. 

– Jag försökte ta ett djupt andetag men det gick inte så jag sprang efter och ville konfrontera honom. Det rann över för mig, säger Lennartsson. 

"Svängde fram och tillbaka"

Det var Craftstadens sjätte förlust på de sju inledande matcherna och jumbon står fortfarande på en poäng. Andreas Lennartsson, som VIBK lånade in till några matcher säsongen 2018/19, var besviken efter nederlaget. 

– Det här är en viktig vecka för oss där vi behöver ta poäng. Vi förlorade i kväll och har match på fredag där vi siktar på tre poäng. Det är långt kvar av säsongen och allt kan hända. 

Vad säger du om matchen?

– Typisk innebandymatch där det svängde fram och tillbaka. Rolig match att spela med mycket publik på läktarna och helt okej innebandy.

Varför tog VIBK de tre poängen?

– De har sina målskyttar och vi gjorde lite individuella misstag och då straffade de oss. Vi kom ut starkt och ledde med 3–0, sen vet jag inte om vi fick lite hybris och gick ner tempo. Då kom de igång och gjorde lite mål. Vi kom tillbaka till 6–6 och vi hade ett bra läge inför sista perioden. Att det rann iväg i tredje perioden är givetvis väldigt tråkigt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt