Annons:

Hittade ut ur negativa bubblan och vann:

Micael Nilsson var nöjd och glad efter segern hemma mot Husqvarna. Foto: Ossian Mathiasson

Hittade ut ur negativa bubblan och vann: "Utförde jobbet som vi har eftersökt"

Efter fyra raka nederlag tog Vimmerby IBK tre nödvändiga poäng i botten av division 1. 
– De här tre poängen är väl efterlängtade, säger tränaren Micael Nilsson. 

Annons:

Det blev en jämn och rafflande match mellan bottenkollegorna Vimmerby IBK och Husqvarna IK på lördagseftermiddagen. 

Husqvarna låg en poäng före VIBK inför dagens match och nu har VIBK tagit sig förbi i och med dagens 6–5-vinst där Emma Sjökvist blev stor segerorganisatör med tre mål. 

– Det krävs ett jobb för att man ska ge sig själv möjligheten till att lyckas. Vi utförde jobbet som vi har eftersökt och jobbade klart i situationerna. Vi gick in i situationerna med en tanke och det gjorde vi på ett annat sätt än vad vi har gjort tidigare, säger Micael Nilsson. 

Ett ungt, rörligt och energifyllt VIBK förde stora delar av matchen.

– Jag tycker att vi står för en fin innebandy men vi behöver ibland spela med ett högre bolltempo och då gäller det alla andra spelare är beredda på att bollen kan komma. Vi tror ibland att vi har tid som vi inte har i division 1. I dag fyller vi på med fler spelare i ytorna som vi vill komma åt, säger Micael Nilsson. 

"Duktiga på att skaka av sig förluster"

Vimmerby har vunnit två av sju matcher i division 1 och självförtroendet stärks efter att ha brutit en fyra matcher lång förlustsvit. 

– När man inte vinner så är det lätt att det blir en negativ ton på allting och det behöver inte vara så stora saker. Det gäller att hitta ut ur den negativa bubblan och fokusera på sakerna som kan göra skillnad och förändras. När det blir bra så är vi på banan igen. Vi har inte varit utspelade i någon match, inte mer än vissa sekvenser i matchen mot Olofström. Det var synd att det rann iväg till tvåsiffrigt då vi låg under med 1–4 inför tredje. Resultatet speglade inte riktigt matchbilden, säger han och fortsätter:

– Tjejerna är duktiga på att skaka av sig förluster och inte ta med sig det in i en ny träningsvecka. De är inte nöjda utan vill mer. Det är en viktig egenskap gruppen har. Det föder fram att vi går in och skickar signalen om att vi vill vinna en sån här match.

"Är på allas läppar"

Emma Sjökvist förtjänade naturligtvis mycket beröm för sin arbetsinsats som kröntes med tre mål. 

– Emma Sjökvist är på allas läppar och hon gör sin bästa match för säsongen. Hon sänder helt rätt signaler och drar med sig hela laget med sin inställning. Det bara lyste om henne i dag. Det hon gör i dag är så viktigt, hon jobbar klart i varje sekvens och då kan vi återerövra bollen. Hon får verkligen utdelning för sitt slit.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt