Annons:

VIBK i kvartsfinal mot allsvenskt motstånd: ”Möjligheterna finns”

Wilma Djurstedt får förtroendet mellan stolparna när Vimmerby IBK spelar kvartsfinal i Smålandscupen. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK i kvartsfinal mot allsvenskt motstånd: ”Möjligheterna finns”

Vimmerby IBK har avancerat till kvartsfinal i Smålandscupen och möter allsvenska klubben Craftstadens IBK på bortaplan i kväll.
– Vi ska göra vårt jobb och hålla oss till vår gameplan, säger tränaren Micael Nilsson. 

Annons:

Vimmerby IBK:s damer har plockat två viktiga segrar i division 1 och kliver in med en god känsla till kvällens kvartsfinal borta mot Craftstaden i Smålandscupen. Vimmerby får gälla som underdog i och med att det skiljer en division mellan lagen. 

Vimmerby slåss i botten av division 1 och Craftstaden är i botten av allsvenskan med nio inspelade poäng på åtta matcher.

– I och med att vi möter ett allsvenskt lag måste vi göra det ännu mer noggrant än vad vi gör i serien. Jag förväntar mig att de håller ett högre tempo både med och utan boll, vilket gör att vi kommer få väldigt lite tid med boll. Vi måste vara förberedda på att kunna spela vårt spel ännu snabbare och ta genomtänkta beslut ute på banan, säger Micael Nilsson. 

Djurstedt vaktar målburen

VIBK:s väg fram till kvartsfinal har gått via avancemang i dubbla gruppspel. Det blev 9–2-seger mot Westerviks IBK och walkoverseger mot IBF Tranås i första omgången och det följdes upp med 9–7-seger mot Jönköpings IK Utveckling och 2–12-förlust mot Växjö IBK i andra omgången.

VIBK slutade tvåa i gruppen i omgång två och är nu framme i kvartsfinal mot Craftstaden.

– Vi har tagit oss hit av egen kraft. Jag tror att vi kan vinna, det finns alla chanser till det. Vi har ingenting att förlora så det är bara att gasa. Möjligheterna finns så det gäller att vi håller oss till vår gameplan med att spela väldigt noggrant och ta vara på de chanser som vi kommer skapa, säger Nilsson. 

Samtliga spelare är tillgängliga och Wilma Djurstedt vaktar målburen.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt