Annons:

Elmér slutar som huvudtränare efter säsongen: ”Inget drama”

Michael Elmér tackar för sig och lämnar över uppdraget som huvudtränare till Alexander Pettersson efter säsongen. Foto: Simon Henriksson

Elmér slutar som huvudtränare efter säsongen: ”Inget drama”

Alexander Pettersson blir huvudansvarig för Vimmerby IBK:s herrlag från och med nästa säsong. Vad som händer med den nuvarande huvudtränaren Michael Elmér är oklart. 
– Jag sitter still i båten och lyssnar på vad föreningen har att säga framåt, säger han. 

Annons:

Vimmerby IBK slåss i botten av division 1-tabellen och riskerar att ramla ner i division 2. Deras framtid avgörs under de kommande veckorna då de spelar nio matcher på sex veckor. 

I kväll presenterade förändringar i ledarstaben, men inte till årets säsong. Michael Elmér gör sin sista säsong som huvudtränare för VIBK innan Alexander Pettersson, just nu assisterande tränare till Elmér, tar över från och med kommande säsong och tre säsonger framåt. 

"Det sa föreningen upp"

Dagens Vimmerby ringde genast upp Michael Elmér för att kolla upp vad som ligger bakom förändringen. 

– Föreningen jobbar med hur det ska se ut kring herrlaget och inget är klart. Jag hade ett optionsår kvar och det sa föreningen upp. Det är inga konstigheter eller hard feelings kring det utan de vill titta på hur de vill formera ledarstaben kring herrlaget. Det har de rätt att göra så jag sitter still i båten och lyssnar på vad de har att säga framåt. Jag har hållit på ett tag så jag är inte superstressad över det utan vi får se vad föreningen har för tankar, säger Elmér.

Har du varit öppen och intresserad av en fortsättning som huvudtränare?

– Det tar ganska mycket tid att vara huvudansvarig för ett lag även om jag och Alexander har delat på väldigt mycket. Jag vill brinna för det jag gör och göra det fullt ut. Det känns som ett bra läge att släppa fram Alexander som huvudtränare. Det finns inget drama kring det. 

"Kommer inte gå ner på halvfart"

Han hoppas att det visar för föreningen att man tänker långsiktigt oavsett om det blir spel i division 1 eller division 2 nästa säsong. 

– När man skriver så långt avtal som tre år med Alexander så är jag övertygad om att man har stämt av med truppen om att det är ett tränarnamn som truppen ser positivt på, vilket borde göra att föreningen och spelare vet att det är den här linjen som man kommer gå framåt i tre år. 

Du slutar som huvudtränare efter säsongen, hur kommer det påverka ditt arbete under säsongsavslutningen?

– Jag kommer göra allt vad jag kan för att vi ska säkra kontraktet och spela division 1. Om vi når dit eller inte, det får vi se om ett gäng veckor. Det är inte så att jag kommer gå ner på halvfart för att jag vet att Alexander ska ta över nästa säsong. Jag kommer köra hela vägen in i kaklet. 

Är det aktuellt med ett skifte, Alexander huvudtränare och du assisterande?

– Det tar inte diskuterats så den frågan är inte uppe på bordet. I och med att jag har uppdrag i föreningen så har vi pågående dialog men jag kan inte kommentera vad mitt uppdrag skulle kunna vara framåt. 

Har du fått frågan om något tränaruppdrag i föreningen?

– Ingen kommentar. 

"Inget drama"

Han tycker att det är väldigt roligt att Alexander Pettersson har fått uppdraget. 

– Vad jag gör är lite sekundärt, sedan förstår jag att man frågar när man byter huvudtränare. Det finns inget drama kring det utan jag har varit med i diskussionerna fram till beslutet. Jag är inte överrumplad utan jag träffade styrelsen så sent som i dag. Jag har gratulerat Alexander och tycker att det ska bli kul att se honom växa i den här rollen och ta över huvudansvaret i tre år. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt