Annons:

Bryter tvåårskontraktet som han skrev på i vintras – här är nya klubben

Hampus Carlsson lämnar Vimmerby IBK och bryter det tvåårskontrakt som han skrev på i vintras. Ny klubb är division 1-nykomlingen Vetlanda IB. Foto: Ossian Mathiasson

Bryter tvåårskontraktet som han skrev på i vintras – här är nya klubben

Hampus Carlsson förlängde sitt kontrakt med Vimmerby IBK med två år i vintras. Nu meddelar klubben att de går skilda vägar. Backen har nämligen brutit sitt kontrakt för spel med Vetlanda IB i division 1.

Annons:

Det var i mitten av januari som Vimmerby IBK kallade till presskonferens i den gamla musiksalen i idrottshallen och meddelade att Hampus Carlsson, Elias Trawtschenko och Adrian Brorsson förlänger sina kontrakt med två år. 

I dag meddelar klubben att Hampus Carlsson lämnar VIBK och fortsätter karriären på annan ort. 

”VIBK säger stort tack för denna tid och önskar lycka till i nya klubben samt på återseende”, skriver VIBK på sociala medier. 

Hampus Carlsson bryter sitt tvåårskontrakt och går till division 1-nykomlingen Vetlanda IB, en klubb som VIBK har haft flera tuffa bataljer mot genom åren. Värt att notera är att hans morbror, Johan "JC" Carlsson, är ny assisterande tränare i klubben. 

"Det här känns jättespännande och jag ser verkligen fram emot att få vara en del av den satsning som klubben har påbörjat. Som spelare har man bästa tänkbara förutsättningar med en väldigt fin arena, en bra organisation och ett spännande lag", säger Hampus Carlsson i en kommentar till klubben Instagramkonto. 

Därför lämnar han VIBK

Han förklarar i en intervju med Dagens Vimmerby vad som ligger bakom klubbytet.

– Jag lämnar VIBK för Vetlanda IB för att få chansen att fortsätta utvecklas i divison 1. Vetlanda är en förening som satsar hårt och den konkurrens som finns i truppen tillsammans med division 1-innebandyn tror jag kommer gynna min utveckling allra bäst, säger Hampus Carlsson. 

Hur ser du på att du skrev på för två nya år i VIBK i vintras och nu väljer att lämna?

– Vetlanda hörde av sig och efter några samtal kändes det rätt att våga ta klivet för min egen utveckling upp till ettan igen. VIBK var väldigt bra och förstående i att jag ville ta det klivet för min egen utveckling så det var inga konstigheter.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt