Annons:

Adrian Brorsson och Elias Trawtschenko var i högsta grad inblandande i VIBK:s vändning mot Craftstaden. Foto: Arkivbild

NY STARK UPPHÄMTNING AV VIBK – HAN AVGJORDE DERBYT

Vimmerby IBK var ruskigt illa ute mot Hovmantorp men vände och vann. Liknande scener utspelade sig i derbymatchen mot Craftstaden. Adrian Brorsson avgjorde med ett sent 9-8-mål.
– Ger man oss lillfingret plockar vi hela handen, säger tränaren Alexander Pettersson.

Annons:

Vimmerby IBK har en dålig ovana i att hamna i underläge. Det gjorde man i derbyt borta mot Craftstaden också. Oskarshamnslaget ledde med 2-0 efter den första akten. 

– Vi startar matchen rätt segt. Vi hade en vision om att vi skulle kunna rulla boll i uppspelsfasen och komma samlade i anfallsspelet, men de klev rätt hårt på våra högerbackar och fick omvärdera lite. Vi fick spela lite mer långt och inte lika glamouröst, men det är ju inte som det går ut på, säger tränaren Alexander Pettersson.

I den andra perioden vaknade VIBK till liv och det omgående. John Pettersson satte 2-1 och Elias Trawtschenko 2-2 inom loppet av några minuter. 

Craftstaden gjorde 3-2, men Johan Carlsson den yngre satte 3-3. Craftstaden återtog ledningen på nytt, men Elias Trawtschenko sköt 4-4. Historien fortsatte att upprepa sig och med fem sekunder kvar av perioden fixade Elias Trawtschenko 5-5 efter att VIBK ånyo släppt in ett baklängesmål.

– Det tog ett tag innan vi kom in i det och började hitta ytor där bakom. Vi hade en bra känsla inför tredje perioden.

Tidigt underläge i tredje

Men likt förra helgens hemmamatch släppte VIBK iväg motståndarna. I upptakten av den tredje perioden kom 6-5 och 7-5 innan gästerna tog timeout efter två och en halv minuts spel. 

Bara minuten senare fick Craftstaden numerärt överläge och då var det 8-5 på tavlan.

– Vi ligger tyvärr lite för långt ifrån och blir lite fega. Det är någon boll "Jeppe" (Jesper Ahnfeldt) kunde ha tagit och överlag en del onödiga mål vi släpper in.

Ridå för VIBK? Nej, inte den här gången heller. Emil Johansson satte 8-6 i powerplay, Adrian Brorsson gjorde bortalagets sjunde mål och John Pettersson utjämnade till 8-8 med knappt sju minuters speltid kvar.

Med bara 40 sekunder kvar av matchen avgjorde Adrian Brorsson med 9-8 för Vimmerby IBK. Ännu en gång svarade VIBK för en riktigt stark upphämtning och lade den här gången beslag på samtliga tre poäng.

– Vi har en jäkla moral och det tjatar vi om varje gång. Motståndarna slutar spela och ger man oss lillfingret plockar vi hela landen. Får vi flow så är vi svårslagna.

Vad kände du vid 9-8-målet?

– Det var ett inspel från point där John (Pettersson) drar en backhand först. Till slut lyckas "Adde" tråckla in och det var lite dråligt, men riktigt skönt.

Bjuder på dramatik

Det här var inte första gången VIBK bjöd på dramatik, men ändå lyckades få med sig segern.

– Det är en heroisk upphämtning igen. Det är lite för mycket slarv för att vara helt nöjda, men vi vinner matchen och då ska man aldrig klaga. Vi får njuta av det här nu och analysera mer på lördag. Totalt sett, både individuellt och spelmässigt, är vi bättre. Vi behöver vara lite mer distinkta i anfallszon och betydligt mer distinkta i egen zon.

John Pettersson och Mattias Zeilon, som haft problem med nacken i veckan, förtjänade beröm.

– Men de flesta gör det helt okej, säger Alexander Pettersson.

Fakta

Poäng, VIBK: Elias Trawtschenko 3+1, Adrian Brorsson 2+2, John Pettersson 2+1, Emil Johansson 1+1, Johan Carlsson 1+0, Mattias Zeilon 0+1, Kevin Hultman 0+1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt