• Mattias Zeilon briljerade – och sänktes av klubbknopp i skrevet

Mattias Zeilon gjorde det viktiga 6-5-målet som förde upp VIBK i ledning för första gången i matchen. Foto: Ossian Mathiasson

Kort efter Mattias Zeilons 6-5-mål körde en motståndarspelare upp klubbknoppen i skrevet på honom och Zeilon blev liggande ett par minuter.

Mattias Zeilon briljerade – och sänktes av klubbknopp i skrevet

Mattias Zeilon gjorde en storstilad insats mot Slätafly och svarade för fem poäng.
I slutet av andra perioden föll han till marken och blev liggande ett par minuter.
– En av deras spelare satte klubbknoppen i skrevet på mig. Jag blev yr, säger han.

Vimmerby IBK vann hemmapremiären mot Slätafly efter att ha vänt ett 3–5-underläge till seger med 10–6.

En av många spelare som briljerade och visade framfötterna var unge VIBK-produkten Mattias Zeilon.

Den spelskicklige forwarden gjorde ett mål och fyra målgivande passningar.

– Det känns så jäkla skönt att det lossnade. Allt – och då menar jag allt – lossnade. Jag var jättenervös i första matchen mot Vetlanda. Vi hade ingenting, inte min femma i alla fall. Och nu kommer detta. Det känns så jäkla skönt, säger Mattias Zeilon.

"Mäktig känsla"

Slätafly hade stuckit ifrån till 5–3 i början av andra perioden när Vimmerby började sin upphämtning.

Jonatan Green och Victor Wall gjorde 4–5 och 5–5.

6–5-målet prickades in av Zeilon efter att Johan Carlsson ställt om blixtsnabbt och slagit en perfekt diagnolpassning till honom.

– Jag såg tidigt att ”JC” ska slå den passningen så jag placerade mig och hittade en bra yta. Det var en mäktig känsla att sätta den inför den här publiken.

Minuten senare blev han liggande framför VIBK:s avbytarbås och hade riktigt ont.

– Ja, en av deras spelare satte klubbknoppen i skrevet på mig helt utan anledning. Det var inte snyggt gjort. Jag blev yr och såg ingenting. Det blev svart.

Klacken höll igång i 60 minuter

Efter ett par minuter kunde han ledas ut i omklädningsrummet. Han repade mod i pausvilan och i tredje perioden visade han prov på sin fina spelförståelse och slog flera fina passningar.

– Det var kul att komma in och göra två poäng efter det.

Jämfört med premiärmatchen mot Vetlanda hittade Vimmerby mer rätt i sina positioner i den här matchen och bars fram av klacken som höll igång matchen igenom.

– Vi är riktigt bra hemma, det vet vi om. Och vår 2-2-1-uppställning funkade mycket bättre nu, vi var mer kompakta. Vi har snackat mycket om att vi ska vara mer aggressiva i vårt sätt att spela och i dag tjänade vi väldigt mycket på det.