Annons:

VIF-liraren gör comeback på innebandyplanen: ”Kul att spela med brorsan”

Niklas Gunnarsson gör comeback på innebandyplanen och får med sig brorsan Alex till IBK Svala. Foto: Linus Johansson

VIF-liraren gör comeback på innebandyplanen: ”Kul att spela med brorsan”

Niklas Gunnarsson har inte spelat innebandy i ett lag på ett tiotal år. Nu gör Vimmerbykillen comeback - i Mörlundaklubben IBK Svala.
– Jag och brorsan får ha en tävling internt mellan oss vem som gör flest poäng, skrattar Niklas Gunnarsson.

Annons:

22-årige Niklas Gunnarsson har precis avslutat sin första säsong i Vimmerby IF och har också skrivit på ett kontrakt med klubben över 2018. Nu gör han dessutom comeback på innebandyplanen. Men det blir inte spel i Vimmerby IBK utan i IBK Svala.

– Jag har tänkt att börja spela innebandy de senaste två-tre åren för att ha en vintersysselsättning. Och nu passade det bra då träningarna ligger på olika dagar. Sen sa ”Osse” (Ossian Mathiasson) att han hade börjat spela i Svala så då tänkte jag att jag kunde följa med och känna lite på det. Och då fick jag med mig lillebrorsan (Alex Gunnarsson) också. Det ska bli kul att få spela med honom, säger Niklas Gunnarsson.

Fotbollen är nummer ett

Bröderna Gunnarsson kommer att göra debut för Svala i söndagens bortamatch mot Vetlanda B.

Niklas Gunnarsson har inte spelat innebandy i ett lag på ett tiotal år så det finns förstås en del att träna på.

– Jag spelade i pojklaget när jag var tio-tolv år så det var ju ett tag sen. Brorsan har spelat betydligt mer än mig så han försöker förklara hur jag ska göra, så det är ju bara att lyssna. Vi får se vem av oss som gör flest poäng. Jag och Alex får ha en tävling internt mellan oss, skrattar Niklas Gunnarsson.

Hur mycket innebandy det blir för Niklas Gunnarsson återstår att se. Fotbollen är nummer ett.

– Självklart är det så. Fotbollen är och har alltid varit nummer ett för min del. Jag kommer att spela innebandy så länge det inte krockar med fotbollen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt