Annons:

Hjelmland tillbaka som vinnare – ”Kändes bra att slå dem”

Filip Hjelmland var nöjd efter Vetlandas derbyseger mot Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Hjelmland tillbaka som vinnare – ”Kändes bra att slå dem”

Filip Hjelmland har spelat i Vimmerby IBK de senaste säsongerna. Nu är det Vetlanda IB som gäller. På fredagskvällen kom han tillbaka till Vimmerby – och lämnade som en vinnare. – Det var roligt att möta Vimmerby och det kändes bra att slå dem, säger Filip Hjelmland med ett leende.

Annons:

De motorintresserade känner igen Filip Hjelmland som en stenhård speedwayförare. Och visst är han hård även på innebandyplanen. Det visade han vid flera tillfällen mot Vimmerby.

– Ja, ja. Det är alltid 100 procent som gäller, oavsett om det är speedway eller innebandy, säger Filip Hjelmland.

Klev av skadad

Han har tillhört VIBK de tre senaste säsongerna och förra året blev det en del speltid i A-laget. Till den här säsongen bytte Mariannelundsgrabben till Vetlanda.

– Jag har ju spelat med många av killarna i Vimmerby så det var roligt att möta dem. Dessutom känner jag Victor Friman, vi är lika gamla, säger Filip Hjelmland.

Segern smakade förstås gott för Hjelmland. Vad som inte smakade lika bra var det faktum att han fick kliva av lårskadad i den tredje perioden.

– Jag fick ett knä rakt mot låret, men det är lugnt. Jag tror bara att det är en blödning så det blir till att vila någon dag.

”Det finns likheter”

Filip Hjelmland kommer att fortsätta satsa hårt på karriären som speedwayförare och ser innebandyspelandet som bra träning.

– Det är både kul och ger mig bra träning inför speedwaysäsongen. I innebandy handlar mycket om snabbhet och att tänka hela tiden så visst finns det likheter med speedway, tycker Filip Hjelmland.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt