Annons:

Karlsson om chanserna: ”Just nu känns det som att vi är borta”

Kim Karlsson var mycket besviken efter Vimmerbys nederlag. Foto: Linus Johansson

Karlsson om chanserna: ”Just nu känns det som att vi är borta”

Efter förlusten mot Hovshaga var det många besvikna Vimmerbyspelare som lämnade planen.
– Vi är väl inte tillräckligt bra, säger tvåmålsskytten Kim Karlsson besviket.

Annons:

För ett par veckor sedan var det mesta uppåt i Vimmerby IBK. Två förluster, mot två topplag, senare är läget ett helt annat. Helt plötsligt är VIBK fem poäng från avancemang till division ett.

– Onekligen är vi väl inte tillräckligt bra. Nu har vi ju mött ettan och  tvåan och torskat båda. I dag tycker jag egentligen inte att vi var sämre, men ändå förlorade vi. Vi gjorde en jättebra andraperiod, men då räddade deras målvakt dem, säger Kim Karlsson.

Kunde ni ha gjort något annorlunda för att överlista honom?

– Man kan alltid kritisera sina egna avslut, men så länge man träffar mål borde någon boll trilla in. Att vinna skotten med 16-5 och förlora perioden med 1-0 kändes surt.

”Känns som att vi är borta”

Kim Karlssons första tanke efter förlusten var att Vimmerby nu är borta från division ett-snacket.

– Jag vet inte, men just nu känns det som att vi är borta. Det är bara 15 poäng kvar att spela om. De här måste förlora två matcher samtidigt som vi vinner alla. Visst, det finns väl en chans, men vi måste höja oss. Vi kommer inte upp i den nivån vi hade i höstas.

Känns det som att ni har spelat bort chansen?

– Ja, absolut. För två veckor sen såg det helt annorlunda ut. Då låg vi tvåa och hade de två topplagen att möta och skulle visa att vi verkligen ville upp i år. Men vi måste ändå tro på det. Vi har varit i den här situationen tidigare år också och sen ändå varit nära. I år kanske det är vår tur.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt