Annons:

DRÖMBESKEDET: SKYTTEKUNGEN STANNAR I VIBK

Vimmerby IBK:s skyttekung Jonatan Green stannar i klubben. Foto: Linus Johansson

DRÖMBESKEDET: SKYTTEKUNGEN STANNAR I VIBK

Som vanligt jagades Jonatan Green av klubbar högre upp i seriesystemet. Redan i dag kom Vimmerby IBK:s drömbesked – Green har skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Det känns jättebra, säger sportchefen Joakim Ilemark.

Annons:

Så sent som i måndags besökte Jonatan Green – tillsammans med klubbkompisen Kim Karlsson – SSL-laget Linköpings IBK. Då kändes en förlängning med VIBK en bit bort:

– Nu är det mycket upp till klubben. Förra året satte styrelsen upp ett mål att vara i division ett inom tre år. Ska det bli så måste det hända saker nu. Ska det vara intressant att fortsätta vill jag se att alla är med på tåget, att det blir en bra tränarlösning och att det kommer in ett par spetsspelare som gör skillnad. Går det inte så går det inte, men man måste försöka. Har vi inte ett lag för att gå upp ser jag ingen anledning att vara kvar, sa Green till Dagens Vimmerby.

"Viktig som person också"

Fem dagar senare har skyttekungen skrivit på ett nytt kontrakt med Vimmerby IBK som sträcker sig över 2+1 år. Green har rätt att bryta för spel högre upp i seriesystemet. 

– Vill han uppåt kommer vi inte hindra honom, men i höst kommer han stanna här. Han är viktig för oss och det känns jättebra. Han är en stöttespelare och viktig som person också. Ska vi ta nästa steg måste våra nyckelspelare stanna. Då blir det lättare att locka hit spelare utifrån, säger Ilemark. 

Var du orolig för att han skulle lämna? 

– Både och. Man vet inte hur han tänker, men det känns som att det krävs mycket för att han ska lämna oss. 

Green var tydlig med att han ville se en tydligare satsning. Kommer ni kunna uppfylla det kravet? 

– Det hoppas vi att vi kan lösa. Vi vill dra hit lite folk och hans namn gör det lättare för oss. Tappar man kärnspelarna så kommer ingen automatiskt.

Ilemark tror på fler påskrifter framöver. 

– Jag har haft fokus på att hitta en tränare i första hand, men det ser rätt bra ut. Ingen spelare har sagt att den försvinner i alla fall. 

Dagens Vimmerby söker Jonatan Green. 

 

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt