Annons:

SSL-spelare på VIBK:s radar: ”Vill inte ge några förhoppningar”

Vimmerby IBK försöker locka hem Jesper Alm.

SSL-spelare på VIBK:s radar: ”Vill inte ge några förhoppningar”

Vimmerby IBK vill locka hem Jesper Alm från SSL-klubben Linköpings IBK. I helgen kommer han att vara med på en testmatch med moderklubben.
– Jag vill inte ge några förhoppningar, men vill kolla hur det är i VIBK, säger Jesper Alm.

Annons:

Jesper Alm har tillhört Linköping IBK:s organisation de fyra senaste säsongerna och har kontrakt även över nästa säsong. Trots det gör Vimmerby IBK ett försök att locka hem honom till kommande säsong.

– Jag har redan sagt till ”Ile” (Joakim Ilemark i VIBK) att jag har kontrakt med Linköping ett år till och jag pluggar ju dessutom i Linköping. Det ska väldigt mycket till för att det ska bli något med Vimmerby till nästa säsong. Men jag vill ändå åka dit i helgen och se vad det blir av det. Jag har hört att det är intressanta spelare som kan vara aktuella, säger Jesper Alm.

Bästa säsongen hittills

Jesper Alm kommer från en ganska bra säsong med Linköping i Svenska Superligan (SSL).

– Det är den bästa säsongen jag har haft i Linköping. Jag känner att jag går framåt och blir bättre och bättre. Det var synd att det inte räckte längre än till semifinal för laget.

Att du gjorde din bästa säsong måste tala emot att gå ned i division två?

– Ja, det ska jag ärligt säga. Hade jag varit i samma sits som jag var för två år sedan hade jag kanske sagt något annat nu.

Vad gör att det ändå finns ett visst intresse för att spela i Vimmerby från din sida?

– Till viss del att det blir en del nytt. Dels är det ju ny tränare och det verkar vara flera spelare utifrån som kan vara sugna. Det är min moderförening och det är alltid intressant att se vad som händer där, säger Jesper Alm.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt