Annons:

Green levererade i allsvenska klubben – spelade i förstafemman

Jonatan Green gjorde bra ifrån sig i matchen med allsvenska Craftstaden. Foto: Ossian Mathiasson

Green levererade i allsvenska klubben – spelade i förstafemman

Den gångna helgen spelade Jonatan Green och Victor Wall med allsvenska Craftstaden från Oskarshamn. Green fick chansen i förstafemman och levererade två mål och en assist.
– Det var kul och jag fick bra betyg efteråt, säger Jonatan Green.

Annons:

I går kunde vi berätta att Vimmerby IBK och Craftstaden från Oskarshamn är nära att sluta ett samarbetsavtal för säsongen 2018/19. Det skulle innebära att ett antal spelare kan spela för båda klubbarna under säsongen.

Blev tvåmålsskytt

På ett sätt kan man säga att samarbetet mellan de båda klubbarna inleddes redan den gångna helgen. Då spelade VIBK-duon Jonatan Green och Victor Wall en träningsmatch med Craftstaden mot division ett-laget Växjö U.

– Vi låg under med 4-3 efter första perioden och då var tränaren mindre nöjd. Sen vann vi de två sista perioden med 9-0 så det blev 12-4 till slut, säger Jonatan Green.

Green fick en plats i förstafemman och svarade för två mål och en assist.

– Det var kul och jag fick bra betyg efteråt, säger han.

Victor Wall spelade i en period som back.

”Alla spelare skulle tillföra”

Jonatan Green är positiv till att Vimmerby och Craftstaden inleder ett samarbete, men är i nuläget lite osäker på vad det skulle innebära.

– Jag vet egentligen inte vad som kommer att hända. Det är till exempel så att om jag spelar en match med Craftstaden i Allsvenskan måste jag stå över nästa match med Vimmerby. Ingen vet på förhand hur det här kommer att bli, men jag tror att det kan gynna båda klubbarna. Det är värt att testa. Det värsta som kan hända är ju att det inte funkar, säger Jonatan Green.

– Craftstaden har en stark trupp och en bra bredd så får de inte skador kanske de inte ens är i behov av spelare från Vimmerby. Känslan är mer att de kommer att låna in vid behov. Samtidigt skulle alla spelare i deras trupp tillföra i Vimmerby, fortsätter Green.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt