Annons:

VIBK genrepar mot rivalen – forwardens premiär i fara

Viktor Friman har problem med baksida lår och missar lördagens genrep mot Vetlanda. Nästa veckas premiär är också i fara. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK genrepar mot rivalen – forwardens premiär i fara

Vimmerby IBK:s premiär i division 2 är en vecka bort. I morgon väntar genrep mot seriekonkurrenten Vetlanda IBF.
– Det blir en riktig värdemätare eftersom de förväntas vara med i toppen, säger tränaren Peter Kronstrand.

Annons:

I senaste träningsmatchen hemma mot Rimforsa IF, topplag i den östgötska division 2-serien, gjorde Vimmerby en stark insats trots att de tappade en 6–3-ledning till förlust med 6–8.

Sjukdomar i laget

Efter en lång försäsong börjar det dra ihop sig på allvar. I morgon förmiddag spelar Vimmerby försäsongens sista match mot Vetlanda. Sedan – nästa fredag – väntar premiär borta mot FBC Karlskrona. 

– Rimforsa kommer vara ett topplag i sin serie och nu blir det spännande att möta ett topplag i vår serie, säger Peter Kronstrand. 

Under den senaste två veckorna har VIBK:s lag dragit med en del sjukdomar och det är oklart om alla är redo för spel. 

– ”Öla” (Alexander Pettersson) och ”Jonte” (Jonatan Green) var sjuka i går och missade träningen. Jag tror ändå att de kommer vara tillgängliga i morgon. I övrigt börjar spelarna komma tillbaka från sjukdomar, bland annat Adrian Brorsson och Christoffer Ekberg, säger Kronstrand.

Premiären i fara för forwarden

På skadelistan finns forwarden Viktor Friman, som hämmas av en bristning i baksidan av ena låret. 

– Baksida lår har strulat för honom under ganska lång tid, det var likadant förra året. Han går på rehab just nu och är inte aktuell för spel till helgen. Jag är tveksam om han spelar premiären, säger han. 

Vad säger du om er försäsong?

– Jag tycker att vi kommer framåt men det är klart att det blir svårare när vi inte har fulltalig trupp. Förra insatsen var jag jättenöjd med bortsett från tappet och att vi inte kan spela på en sådan stor ledning. Vi har inga nyförvärv och har städat en del i truppen så vi kommer inte vara som starkast i början av säsongen med tanke på nytt spelsätt, ny grupp och nya tränare, säger Kronstrand. 

Hur laget ser ut i morgondagens genrep är oklart. Klart är i alla fall att Ludvig Strömsten kommer vakta målet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt