Annons:

VIBK i tidig seriefinal – förändrar på flera positioner

Patrik Karlsson är tillbaka i VIBK:s mål i den tidigare seriefinalen mot Ingelstad. Foto: Linus Johansson

VIBK i tidig seriefinal – förändrar på flera positioner

Tidig seriefinal hemma mot Ingelstad. Då förändrar Vimmerby IBK på flera positioner.
– Vi får se hur vi formerar laget, men ett par positioner kommer vi nog att ändra på, säger tränaren Peter Kronstrand.

Annons:

Nederlagstippade Vimmerby IBK har startat säsongen utmärkt och vunnit fyra av sina fem första matcher. Det räcker i skrivande stund till serieledning och i morgon kväll väntar en tidig seriefinal hemma mot Ingelstad, som också står på tolv poäng.

– Man hör många prata om att det är en seriefinal, men jag tycker att det blir lite patetiskt då vi bara spelat fem matcher. Klart jag vet att det är ettan och tvåan som möts, men torskar vi kan vi mer eller mindre vara sjua istället. Jag lägger ingen vikt alls vid tabellen utan vi måste fortsätta jobba på det vi har inlett och se till att ha grunderna med oss för att kunna ta nästa steg, säger Peter Kronstrand.

Hemmastarkt lag

VIBK kommer närmast från en 11-4-seger borta mot jumbon Månsarp.

– Vi åt oss in i matchen, precis som vi gjorde mot SSG. Det syntes tydligt att inställningen verkligen var på topp. När vi dessutom började följa vår matchplan också så kunde vi ta över. Vi måste vara på tå hela tiden. När vi väl gör det vi ska ser det kul ut.

Har du någon koll på Ingelstad?

– Det är i sådana fall det jag känner till från tidigare år, att det är ett stort och tungt lag som aldrig viker ned sig. De är framförallt väldigt hemmastarka. Det är viktigt att vi värderar våra lägen och får till längre anfall så att vi inte får kontringar emot oss.

”Bobby” vaktar målet

Flera förändringar är att vänta i VIBK till matchen. Det är redan klart att det blir ett byte på målvaktssidan då Patrik Karlsson ersätter Ludwig Strömsten.

– De är jämna och vi vill hålla igång båda. Tanken var att träningarna den här veckan skulle ha avgjort vem som ska stå, men ”Ludde” har varit sjuk så ”Bobby” (Patrik Karlsson) kommer att stå, säger Peter Kronstrand.

Mattias Zeilon är tillbaka efter sjukdom och går troligen in på två femmor.

– Vi får se hur vi formerar laget, men ett par positioner kommer vi nog att ändra på.

Tränaren Peter Kronstrand är sjuk och hans medverkan under matchen är i skrivande stund osäker.

– Jag hoppas kunna vara med i morgon, men som det känns nu är det lite tveksamt, säger han. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt