VIBK nära upphämtning – föll ändå i seriefinalen

VIBK förlorade den tidiga seriefinalen mot Ingelstad med 7-6. Foto: Linus Johansson

Det blev förlust i den tidiga seriefinalen mot Ingelstad IBK för Vimmerby IBK. Gästerna vann med 7-6.

Vimmerby IBK hade förtvivlat svårt inledningsvis. Laget hittade inte igenom Ingelstads kompakta försvar och hade knappt ett skott på mål första delen av perioden.

Gästerna fick också den bästa starten. Efter tio minuter kom 0-1 genom Vilgot Nilsson och bara 23 sekunder utökade Viktor Gustafsson till 0-2.

Då såg VIBK ut att vara på väg mot en jobbig afton.

Men Vimmerby hade definitivt en växel till att lägga i.

Johan "JC" Carlsson, den äldre, reducerade till 1-2 och Victor Wall utjämnade till 2-2. Innan perioden var över stod Jack Fridh för en elegant prestation helt på egen hand och satte 3-2.

Fredagsgodis av Zeilon

VIBK började också mycket fint i den andra akten. Mattias Zelion bjöd på riktigt sött fredagsgodis och lurade upp bortaförsvaret på läktaren: 4-2.

Därefter var det roliga slut för hemmalaget i mellanperioden.

På drygt tio minuter gick Ingelstad från 4-2 till 4-7. Flera av målen kom till efter slarv i hemmaförsvaret och VIBK-spelarna såg allt mer nedslagna ut för varje gång det rasslade till i det egna nätet.

Krävdes vändning

Det som nu krävdes var inget annat än en klassisk VIBK-vändning. Inledningsvis talade ingenting för det, för VIBK skapade inte en målchans. Efter drygt sex minuter kom så den viktiga 5-7-reduceringen signerad Jonatan Green.

Efter halva perioden fick VIBK sitt första fem mot fyra i matchen och en 6-7-reducering hängde i luften. Ingelstad klarade av att stå emot och den energin ett mål i det läget hade betytt var VIBK i behov av.

Omgående kom en ny bortautvisning och VIBK fick en ny möjlighet att på allvar ta sig in i matchen. Ingelstad stängde av Jonatan Green totalt – men då hittade hemmalaget en ny taktik. Johan "JC" Carlsson, den äldre, frispelades centralt och satte 6-7.

Ingelstad spelade förtjänstfullt bort över en minut och med drygt en minut kvar plockade VIBK keepern. Men den där riktigt heta kvitteringschansen uteblev.