Ny kross av VIBK – förstafemman tokdominerade

VIBK krossade Sävsjö B/Stockaryd/Vrigstad fullständigt på fredagskvällen. Foto: Simon Henriksson

Sävsjö B/Stockaryd/Vrigstad hade inte förlorat någon av sina inledande matcher. Men mot Vimmerby IBK fanns det inget att hämta.
VIBK visade klass – och körde över sina motståndare.

Vimmerby IBK, anförda av sin mycket kompetenta förstafemma, fick en drömstart på matchen. Redan efter 36 sekunder skrev Greta Koponen in sig i målprotokollet. Efter 3.40 kom 2-0 genom Rebecka Persson och bara 16 sekunder senare gjorde Ammelie Lennström 3-0.

Innan den första perioden var till ända hade Ammelie Lennström hunnit med att utöka till 4-0 i numerärt överläge.

Även den andra akten dominerades stort av hemmalaget. Nathalie Johansson satte 5-0 tidigt. Sävsjö/Stockaryd/Vrigstad reducerade visserligen till 5-1, men snart kom VIBK:s 6-1-mål. För andra gången den här aftonen var målet Greta Koponens.

Hoppet grusades

Om gästerna hade något hopp kvar grusades det efter drygt tre minuter av den tredje perioden. Då hängde Nathalie Johansson upp 7-1.

13.47 in i slutperioden kom också 8-1 från Greta Koponens klubba. Knappt två minuter senare hängde hon dit 9-1. Inte ens 20 sekunder senare såg Vilma Edgren till att det blev tvåsiffrigt när hon sköt 10-1, vilket visade sig bli slutresultatet.

Notabelt är att Ammelie Lennström noterades för fem assist.

Segern, som var VIBK:s fjärde raka, befäste lagets serieledning ytterligare. Mer om matchen kommer senare.

Fakta

Poäng VIBK: Greta Koponen 4+2, Ammelie Lennström 2+5, Nathalie Johansson 2+1, Rebecka Persson 1+0, Vilma Edgren 1+0, Elin Andersson 0+1, Edith Edvarsson 0+1