Annons:

Stark lagmoral bakom VIBK-segern:

Vimmerby vann den viktiga matchen mot Nybro med 5–3. Foto: Ossian Mathiasson

Stark lagmoral bakom VIBK-segern: "Visar ett enormt hjärta"

1–2-underläge inför sista perioden.
20 minuter senare hade Vimmerby vänt till seger med 5–3 mot Nybro IBK.
– Spelmässigt var det ingen solskenshistoria. Vi vann enbart på vår inställning, säger tränaren Peter Kronstrand.

Annons:

Efter förra omgångens oväntade debacle mot jumbon Nässjö är Vimmerby IBK tillbaka som vinnare i division 2-innebandyn. 

Ett 1–2-underläge förvandlades till seger med 5–3 i sista perioden mot Nybro IBK.

– Alla spelare visar ett enormt hjärta, likaså tålamod och kyla. Vi stressar inte upp oss trots att vi ligger under inför sista perioden samtidigt som matchen står och väger. Sedan är det vår spetsspelare som kliver fram och det gick helt enligt vår plan. Jag är nöjd och tacksam för att vi åker härifrån med tre poäng, säger tränaren Peter Kronstrand. 

"Höll oss kalla"

Andreas Lennartsson hade en fin kväll då han assisterade till Victor Walls 1–1, satte 2–2 i början av tredje perioden och spelade fram till Jonatan Greens två snabba, avgörande mål med drygt fyra minuter kvar på klockan. 

Nybro reducerade till 3–4 med en minut kvar att spela och Johan Carlsson d.ä. satte spiken i kistan.

– I offensiven var det rätt hafsigt denna kväll men nu fick vi till försvarsspelet. Vi täckte massa skott, var närvarande i situationerna och täppte till bra. Mot slutet lät vi förstakedjan spela allt mer och vi visste att vi förr eller senare skulle få fart på anfallsspelet. Vi hoppades givetvis inte att Nybro skulle hålla stången så länge samtidigt som vi skulle spela bättre, säger Peter Kronstrand och tillägger:

– Vi höll oss kalla och väntade på våra lägen. Nybro låg på oss och pressade högt men vi förstod att de skulle mattas av. Har vi bara tålamod och ett bra försvarsspel så lossnar allt.

"Hade otrolig tändning"

Vimmerbys seger var mycket viktig och nu hänger laget med i toppstriden. 

– Det var jätteviktigt för oss att komma tillbaka i rätt känsla igen. Spelarna hade en otrolig tändning inför matchen, vi skulle inte åka till Nybro och torska. Det är skönt att vi får en lucka till lagen bakom oss, säger han. 

Klart bäst i VIBK var förstakedjan med Jonatan Green, Victor Wall och Andreas Lennartsson, backen Johan Carlsson och målvakten Patrik Karlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt