Annons:

Lidesjö spräckte målnollan:

Jens Lidesjö (närmast kameran) gjorde 4-3-målet i segermatchen mot Gnosjö. I bakgrunden syns en leende Alexander Pettersson.

Lidesjö spräckte målnollan: "Fick lite hybris efter förra säsongen"

Inte ett mål fram tills dagens match. Då klev Jens Lidesjö fram och gjorde det viktiga 4-3-målet.
– Det kändes som det gav oss energi, säger målskytten.

Annons:

Jens Lidesjö slog sig in i Vimmerby IBK redan under den förra säsongen. I år har speltiden fortsatt komma – men målen har varit få. Hemma mot Gnosjö i den viktiga 6-5-segern kom premiärmålet för säsongen. 

Lidesjös 4-3-mål blev betydelsefullt.

– Det var väldigt skönt. Det kändes som det gav oss energi in till den tredje perioden, säger Jens Lidesjö. 

Men han var, likt Peter Kronstrand, inte särskilt belåten med insatsen.

– Jag håller med honom. De första två perioderna var riktigt dåliga. Jag tror att det var kapten "JC" som i pausen mellan andra och tredje sa att det kändes som att vi gick på 80 procent. Jag vet inte varför riktigt. 

"Var stressad"

VIBK gick upp till 5-3 och då kändes saken biff. Men Gnosjö replikerade kvickt.

– Efter det blev man nervös, men så fick vi 6-4 och Peter klev in och sa att vi skulle hålla i bollen och döda tid. Det gjorde vi och klarade av att hålla undan. Det är en styrka, det är inget vi är vana vid de senaste åren, att vinna sådana här matcher. 

Sin egen insats var han inte heller särskilt nöjd med.

– Jag var stressad, sköt bort många bollar och det fick jag höra.

Hur ser du annars på konkurrensen bland backarna?

– Innan säsongen, efter att jag fick spela så mycket förra året, kände jag att jag kommer få spela på två kedjor. Kanske att man fick lite hybris. Men nu är det tufft, "Jeppe" (Jesper Nilsson) har blivit back igen, Melvin (Hemmingsson) har kommit upp och gör det skitbra, och Elias (Trawtchenko) kan också spela back. Det är många som slåss om platserna. Att jag blev bänkad på försäsongen blev en väckarklocka för mig. Man måste prestera på träningar för att få spela och det har Peter (Kronstrand) och Jonas (Karlsson) fått till bra. 

"Var nervös"

VIBK är trea i den jämna tabellen efter dagens seger och ser ut att kunna hänga med i toppen.

– Inför säsongen var man ju nervös, det var mycket som var nytt. Men träningsupplägget har varit väldigt bra och vi körde mycket fys och en mot en och två mot två. Det har hjälpt oss mycket.

Kommer ni kunna vara med i toppstriden?

– Jag vet inte. Det viktigaste är att vi skapar utrymme nedåt. Vi vet vad som kan hända på våren och det får inte ske igen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt