Annons:

VIBK tar uppehåll med prestigemöte: ”Tuffaste matchen under säsongen”

Adrian Brorsson har varit sjuk i veckan, men VIBK-tränaren Peter Kronstrand räknar med hans medverkan i matchen mot Vetlanda. Foto: Linus Johansson

VIBK tar uppehåll med prestigemöte: ”Tuffaste matchen under säsongen”

Sista matchen innan juluppehållet. Då väntar prestigemöte borta mot Vetlanda IBF för Vimmerby IBK.
– På förhand är det den tuffaste matchen under säsongen, säger VIBK-tränaren Peter Kronstrand.

Annons:

Vimmerby kommer närmast från en 6-5-seger mot Gnosjö och är trea i division två-tabellen, tre poäng bakom serieledande Ingelstad.

– Vi är nöjda med den poängskörd vi har. Det är ungefär samma antal poäng som vid samma tidpunkt förra året och då var laget mer namnkunnigt. Förra säsongen gick det utför efter uppehållet och därför säger jag att det är grunden som är lagd i det här läget. Det är nu som resan börjar. Det är nu vi måste visa att vi kan stå upp för saker och ting och inte börja släppa på detaljer, säger Peter Kronstrand. 

”Måste höja oss”

Vetlanda kommer från två raka bortaförluster och är i skrivande stund två poäng bakom VIBK.

– De har två raka förluster så de är förmodligen väldigt revanschsugna. Som jag har förstått det har de haft lite skadeproblem den senaste tiden. På förhand är det den tuffaste matchen under säsongen. Vi måste höja oss minst ett par snäpp på alla plan om vi ska ha någon chans, det är min bedömning, säger Peter Kronstrand och fortsätter:

– Vetlanda är ett av få lag där jag känner att vi måste titta på vissa detaljer i deras spel. Så har jag inte känt med tidigare motstånd. Det är inte så många lag i serien som har en tydlig spelidé, men Vetlanda har lite tanke med saker och ting. Inte så att vi ska fokusera på våra motståndare, men vi måste ha koll på vissa bitar som de är bra på.

Allsvensk förstärkning

Positivt för Vimmerby är att de kan räkna in Andreas Lennartsson från allsvenska Craftstaden i matchtruppen även den här gången.

Adrian Brorsson har varit sjuk och vilar från träningen i kväll och Alexander Pettersson stod över träningen i tisdags på grund av ryggproblem.

– Jag räknar med att ”Adde” (Brorsson) ska kunna spela i morgon. Däremot är det väldigt tveksamt med Alexander, säger Peter Kronstrand.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt