VIBK drygade ut serieledningen: ”Är bättre än vad de är”

Vimmerby IBK:s damer tog en viktig seger i årets sista match och toppar tabellen med sex poängs marginal till tvåan och trean. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK fortsätter att leverera och drygade ut serieledningen efter 3–1-seger i årets sista match mot Husqvarna IK.
– Vi är bättre än vad de är, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Vimmerby IBK har imponerat stort under första halvan av säsongen och är i kanonform.

I de senaste omgångarna har VIBK vunnit mot toppkonkurrenterna Sävsjö IBK B/SW 2010 och Hovslätts IK B och det följde man upp med att också slå tillbaka serietrean Husqvarna.

Segersiffrorna skrev till 3–1. Det var laget sjätte raka seger och innebär att VIBK drygade ur serieledningen till mäktiga sex poäng.

– Vi är bättre än vad de är men de grisade ihop det något fruktansvärt, vilket gjorde att vi inte fick så många klara målchanser som vi är vana vid. Vi hade dock bra tålamod och sköt inte på allt, säger Jonas Friberg.

"Kändes som att vi ledde med 10–0"

Det var en jämn och målsnål match där VIBK gjorde både 1–0 och 2–0 inom loppet av 17 sekunder i mitten av andra perioden. Först satte Emelie Karlsson 1–0 och sedan utökade Elin Andersson, nyförvärvet från HM IS, ledningen till 2–0.

– Det är där vi avgör matchen och lägger grunden för det, annars kan det bli jämnare. Efter 2–0 så kändes det lugnare, det kändes som att vi ledde med 10–0. De hade verkligen inget framåt, säger Jonas Friberg.

Tredje perioden bjöd på mer böljande spel och chanser åt båda hållen. Med två minuter sköt Greta Koponen 3–0 i powerplay och kort därpå tröstmålade Husqvarna till 3–1 i samma spelform.

– Det var en skön seger och det är ett lag som vi ska ha bakom oss. Jag var aldrig direkt orolig, det kändes stabilt, säger Friberg.