Annons:

Strömsten efter inhoppet:

Ludwig Strömsten fick en mardrömsstart men spelade upp sig.

Strömsten efter inhoppet: "En befrielse"

Ludwig Strömsten fick ouppvärmd hoppa in i kassen och släppte sedan in det allra första skottet. En mardröm? Inte för unge Strömsten. – Det var skönt att jag kunde hjälpa laget, säger han.

Annons:

16-årige Ludwig Strömsten har fått agera andrafiol till Viktor Bagi i stort sett hela säsongen. Men mot Slätafly, i den mycket viktiga matchen, fick han chansen – när Bagi tog en tiominutersutvisning. 

– Först och främst var det nervöst när jag såg att domaren vinkade in Bagi, men sedan så kom Alm fram tror jag och säger att jag bara har saker att vinna och inget att förlora. Då släppte nervositeten lite, säger Strömsten. 

Men hans inledning blev ingen dröm. Det första skottet smet in bakom honom. 

– Jag kunde inte göra så mycket, men jag blev irriterad för att jag fick en så dålig start. Därför var det skönt att jag tog två, tre bollar sen och hjälpte laget. 

Hur ser du på din insats?

– Jag tycker att jag spelar helt okej. Jag får ej så många skott på mig, men det var en stor befrielse att jag bevisade för mig själv och även för resten av laget att jag kunde kliva in och spela bra trots att det är en skillnad i klass mellan mig och Bagi. 

Blev du besviken över att du inte fick fortsätta?

– Nej, Bagi är bättre än vad jag är. Det märks att han höll vad han sa efter matchen mot Carlshamn. Han har verkligen gått in i sig själv i de senaste matcherna och presterat. Men självklart vill jag stå så mycket som möjligt, säger Ludwig Strömsten ödmjukt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt