VIBK föll efter sent avgörande – fem poäng av Green

Vimmerby IBK förlorade dagens match mot Karlskrona. Foto: Jakob Karlsson

Vimmerby IBK fick en tung inledning på 2018. Med drygt två minuter kvar av matchen avgjorde mittenlaget Karlskrona dagens match. Bortalaget vann med 8-7 (3-2, 2-3, 2-3).

Matchen var jämn i 60 minuter och inget av lagen hade ledningen med två mål någon gång. I Vimmerby handlade, som vanligt, det mesta om firma Jonatan Green och Victor Wall som stod för nio poäng tillsammans. Green noterades för 3+2 och Wall för 1+3.

Som så många gånger för när det gäller VIBK:s del var det förstafemman som gjorde de flesta målen och andrafemman som släppte in klart flest.

Efter Karlskronas 8-7-mål skapade VIBK ett hårt tryck och flera chanser – men närmare än Johan Carlssons stolpträff kom man inte. Sista 41 sekunderna fick Vimmerby chansen i powerplay och spelade sex mot fyra. Något mål blev det tyvärr inte.