Annons:

  • Lennström om succén:

    Lagkaptenen Ammelie Lennström har en formidabel säsong bakom sig. Foto: Simon Henriksson

  • Lennström om succén:

    Ammelie Lennström och Greta Koponen jublar efter ett av alla mål.

Lennström om succén: "Är helt upp till oss själva"

Vimmerby IBK dominerar totalt i damtvåan. Och trion Greta Koponen, Ammelie Lennström och Nathalie Johansson vräker in poäng.
– Det går inte att sticka under stol med att vi har gjort det bra, säger VIBK-kaptenen Ammelie Lennström.

Annons:

På väg mot sin bästa säsong på flera år. Det är Vimmerby IBK:s damer. Efter sex matcher ser det inte ut som att någonting kan stoppa laget från att vinna serien och gå upp i division ett. VIBK har maximala 18 poäng och plus 34 i målskillnad. 

– Jag är nog lite försiktig, men de flesta ser nog att det börjar se bra ut, säger lagkaptenen Ammelie Lennström.

Vad är din förklaring till succén?

– Vi har en annan spelidé och ett bättre lag överlag såklart. Det är den stora förklaringen till framgången. Vi har börjat bra tidigare och sedan dippat mot slutet. Det viktigaste är att tjejerna fortsätter träna, inte gnäller och har viljan att vinna. Vi får inte tappa fokus utan det handlar om att vinna för laget och inte göra något för sig själv.

Finns det något som kan stoppa er?

– Jag skulle vilja säga att det är upp till oss själva. Det sitter i våra egna huvuden. Vi darrade lite mot Husqvarna nu senast, så det är nog upp till oss själva. Det beror också på vad b-lagen kommer med för lag. De kan ha flera a-lagsspelare en match och då blir det andra förutsättningar.

Ammelie Lennström väljer också att hylla tränaren Jonas Friberg, som tog över laget inför säsongen.

– Han har betytt supermycket. Det finns en tanke och idé med allt han gör och han har en respekt med sig. Jag känner mer respekt för honom och vad han har gjort.

"Blivit en mamma"

Intresset för daminnebandyn tycks vara på stark frammarsch. VIBK har väldigt fina publiksiffror den här säsongen.

– Man hoppas att det fortsätter, det går bra och då kommer det alltid lite mer folk. Det vore kul om daminnebandyn fick ta lite mer plats också. Vi hoppas att det blir mycket folk i morgon kväll också.

Ser du att det finns möjligheter att ta kliv i seriesystemet med Vimmerby?

– Det är svårt att säga, allt beror på reglerna. Som det är nu har vi bara ett a-lag och får inte alla speltid, så finns det ju ingen annanstans att spela. Det gör det svårt att utveckla de yngre spelarna med de regler som är nu, så vi får hoppas på lite ändringar. Det är svårt att hålla damlag vid liv annars. Men med det här laget tror jag att det finns förutsättningar, sedan är det svårt för vi har några fotbollsspelare och några äldre spelare.

Ammelie Lennström tillhör en av dem, även om hon bara är 32. 

– Jag vet inte om jag betyder så mycket för de andra, men jag har blivit en liten mamma och psykolog. Jag är lite av arrangören i laget, men jag tror inte att de ser upp till mig kanske, men de kommer till mig när de vill prata av sig lite. De känner väl att de har lärt känna mig och att de kan prata med mig, säger hon.

"Känner mig mer vältränad"

Hon ser också ut att vara på väg mot en kanonsäsong poängmässigt. På sex omgångar har hon gjort fem mål och tolv assist. Med det är hon tvåa i poängligan bakom kedjevännen Greta Koponen. Vem som ligger trea? Nathalie Johansson, förstås.

– Vi har gjort det bra tillsammans, det går inte att sticka under stol med. 

Varför har ni tre så bra kemi?

– Det är mycket fart i vår femma, vi vill släppa bollen tidigt och började hitta varandra lite förra säsongen. Vi hittar varandra bra och känner lite vad den andra ska göra. Det har blivit en succé, det får man säga. 

Känner du att du är på väg mot din bästa säsong?

– En av mina bättre i alla fall. Jag hade ett jättebra år i Mariannelund, när jag spelade ihop med Rebecka Sand. Jag känner mig mer vältränad än på länge och det är jättekul.

"Ska vinna den matchen"

Mittenlaget Nässjö IBF/IBK Husar väntar på hemmaplan på fredagskvällen. På papperet är det ett lag VIBK ska kunna avfärda.

– Jag tycker att vi ska vinna den matchen och ser inga jättestora hinder i deras lag. De har en bra målvakt, men det är bara upp till oss själva känner jag.

Hur många poäng blir det från er tre?

– Förhoppningsvis kan det bli en del. Jag hoppas att vi kan ha lite lekstuga, skrattar Ammelie Lennström.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt