Annons:

Efter VIBK-förlusten i söndags: ”Ilskan har bara eskalerat”

VIBK-tränaren Peter Kronstrand, till höger, har haft svårt att släppa insatsen mot Karlskrona. Foto: Ossian Mathiasson

Efter VIBK-förlusten i söndags: ”Ilskan har bara eskalerat”

Peter Kronstrand, tränare i Vimmerby IBK, var mycket besviken efter 8-7-förlusten hemma mot Karlskrona i söndags. Under veckan har han haft svårt att släppa den insatsen.
– Ilskan har bara eskalerat under veckan, säger Peter Kronstrand inför lördagens bortamatch mot serieledande Sävsjö IBK.

Annons:

Som helhet har Vimmerby IBK:s herrlag överraskat positivt under säsongen så här långt. Men laget har också haft sina dippar och i söndags kom en ny sådan. Efter att VIBK förlorat med 8-7 mot Karlskrona var tränaren Peter Kronstrand mycket besviken. Trots att det snart gått en vecka sedan matchen har han fortfarande svårt att släppa den.

– Jag är fortfarande arg och det har varit en rejäl uppsträckning i veckan. Alla var överens om att det inte får gå till så utan att vi måste höja oss på alla plan för att kunna ta oss vidare och framåt, säger Peter Kronstrand.

”Någon slags realism”

VIBK har under den första halvan av serien överraskande hängt med i toppstriden i division två. Förlusten senast visade kanske att Vimmerby inte är redo att ta ett kliv uppåt i seriesystemet och nu skiljer det fem poäng upp till ettan och tvåan, Sävsjö och Ingelstad, i tabellen.

Trots att VIBK gått bra under säsongen har tränarduon Peter Kronstrand och Jonas Karlsson valt att inte prata om tabellen och när de väl gjort det har det handlat om avståndet nedåt.

– Många har börjat snacka om att det är pinsamt att vi har kvar inställningen att titta nedåt i tabellen. Men jag tycker snarare att det har funnits någon slags realism i det hela i och med att vi har varit medvetna om att vi kommer att blanda och ge så otroligt mycket. Det fick vi ett tydligt svar på mot Karlskrona. Det här kommer att ta sin tid och som det är nu har vi en för låg lägstanivå. Sanningen är nog att vi inte är redo att gå upp i år. Samtidigt är jag nöjd med vad vi åstadkommit hittills sett till säsongen som helhet och vi har fått ihop en bra grupp, säger Peter Kronstrand.

Följde matchplanen i tio minuter

Så frågan är, tittar VIBK uppåt eller nedåt i tabellen? Eller handlar det rent krasst enbart om att utveckla laget och spelet till kommande säsong?

– Vi har försökt att få in att vi inte ska fokusera på tabellen överhuvudtaget. Men det är klart att ju mer poäng man plockar så blir det automatiskt att man tittar på tabellen även om jag själv inte lagt någon vikt vid det och det gör jag fortfarande inte. Nu är det mer att jag är orolig över att vi ska börja dippa med några förluster. Inget lag i serien är bättre än oss när vi spelar på topp, men när det fattas 10-20 procent kan vad som helst hända.

Kronstrand menar att det var det som hände mot Karlskrona.

– I tio minuter följde vi vår spelplan och då förlorade vi med 8-7. Då har vi misslyckats. Vi måste kunna underkasta oss ett system och ta vår personliga utveckling framåt.

Flaggar för förändringar

I morgon, lördag, spelar Vimmerby en mycket svår bortamatch mot serieledande Sävsjö.

– Jag skulle vilja säga att det är den svåraste bortamatchen för säsongen. Det är det bästa laget vi har mött. Vi gjorde en jättegedigen insats när vi vann hemmamatchen mot dem med 7-5. Sävsjö har garanterat utvecklats under säsongen så det kommer bli otroligt tufft.

VIBK har samtlig spelare tillgängliga och tar med sig hela truppen till Sävsjö.

– Vi har en hel del positionsbyten på gång. Det blir nog lite nya formationer och även ny position för en eller två spelare, säger Peter Kronstrand.

Klart är att Patrik Karlsson får nytt förtroende mellan stolparna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt