Annons:

Nilsson bestämde sig direkt – ”Ska försöka skaka om i toppen”

Vimmerby IBK tar nya tag med en ny tränarduo när laget möter Ingelstad på fredagskvällen. Foto: Linus Johansson

Nilsson bestämde sig direkt – ”Ska försöka skaka om i toppen”

Micael Nilsson är sedan sent i tisdags kväll ny huvudtränare för Vimmerby IBK:s herrlag. Och det är ingen försiktig general som kommer in på bänken.
– Vi ska definitivt vara med och försöka skaka om i toppen av tabellen, säger han.

Annons:

Sent i går kväll blev det officiellt att Peter Kronstrand och Jonas Karlsson hoppar av sina uppdrag som huvudtränare och assisterande tränare för Vimmerby IBK:s herrlag. Deras ersättare blir Micael Nilsson och Tony Fridh.

Micael Nilsson fick frågan om han kunde tänka sig att ta över som huvudtränare vid halv elva-tiden i tisdags kväll.

– Det var mer eller mindre att säga ja eller nej där och då. Jag tackade ja direkt. Skeppet måste ros i hamn säsongen ut, det finns inte utrymme för något strul. Jag och Tony har dessutom hand om F03/04-laget och i och med att det inte krockar kunde vi ta herrlaget också. Visst blir det mycket, men det är inga problem. Det är alltid fullt ös och inget halvhjärtat när jag ger mig in i något, säger Micael Nilsson.

”Har gjort det bra”

Micael Nilsson har tidigare haft mindre roller runt herrlaget, men nu kliver han in som ansvarig för första gången.

– Det är där jag känner att jag ska vara om det ska vara aktuellt. Jag är inte typen som klarar av att stå bakom någon annan. Det här blir något helt annat än tidigare.

Vad tycker du om lagets säsong så här långt?

– Jag tycker att de har gjort det bra med det material som finns. Peter och Jonas har verkligen gett spelare som inte har spelat i division två tidigare chansen.

Tittar uppåt i tabellen

VIBK har sex matcher kvar av säsongen och har i nuläget sex poäng upp till Vetlanda på andraplatsen, som innebär uppflyttning till division ett.

– Det som är av vikt just nu är att hitta glädjen för sporten innebandy, punkt slut. Vi ska ha jäkligt skoj och då tror jag att vi kan avsluta säsongen med flaggan i topp. Vi ska definitivt vara med och försöka skaka om uppe i toppen av tabellen. Jag älskar att vinna och hatar att förlora.

Hur kommer ni att spela under din ledning?

– Jag vill ha fart och fläkt. Vi ska inte fastna på yta utan ha rörlighet och mycket bollsläpp. Spelar man så tror jag att man kan stöka till det för motståndet, säger Micael Nilsson, som håller sin första träning med laget i kväll.

Redan i morgon slängs han och tränarkollegan Tony Fridh in i hetluften när serietrean Ingelstad väntar på bortaplan. Klart är att Adrian Brorsson (ögonskada) och Viktor Nilsson (bortrest) inte finns med då.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt