Annons:

Motståndarnas sportchef: ”Det var inga grövre misstag”

Vimmerbys tränare Micael Nilsson gick till en nästan historisk attack mot domarparet efter dagens förlust mot Slätafly. Motståndarnas sportchef Andreas Swedestam har ingen förståelse för de hårda orden.
– Jag kan förstå frustrationen över den sista utvisningen, men domarna gjorde inga grövre misstag under matchen, säger han.

Annons:

VIBK förlorade kvällens match mot Slätafly – men efterspelet kom att handla om något helt annat än matchen. I en intervju med Dagens Vimmerby gick nytillträdde tränaren Micael Nilsson till en sensationell attack mot domarteamet. Bland annat sa Nilsson såhär:

– Det är det sämsta jag har sett på jäkligt länge. Jag är så förbannad. Jag säger som Foppa sa, jag skulle kunna slå någon på käften. Så dåligt är det. 

"Väldigt starka ord"

Motståndarnas sportchef Andreas Swedestam säger såhär om reaktionen:

– Det är väldigt starka ord. Lägger man så mycket fokus på domarna är det fel analys. Det kanske var sagt i stridens hetta, men domarna var långtifrån så dåliga. Vi hade väl två pp under matchen och Vimmerby noll och utvisningar kan man alltid diskutera.

Hur ser du på uttalandet?

– Det får han stå för. Jag tycker att det är en stor överdrift, men Vimmerbys tränare verkade hetlevrad så jag är inte jätteförvånad. Jag har varit med om mycket sämre domarinsatser i division två. 

"Inga grövre misstag"

Vimmerby åkte på en utvisning för för många spelare med ett par minuter kvar.

– Ska jag vara ärlig så är jag tveksam till den utvisningen. Jag kan förstå deras frustration, men det var 57 minuter innan dess.

Hur var matchen i övrigt?

– Det var en jämn match och en bra division två-match. Domarna gjorde inga grövre misstag, men det var mest Vimmerbyspelarna som hade åsikter.

Här kan du läsa hela intervjun med Micael Nilsson. 

Här kan du läsa den ena domarens syn på händelsen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt