Annons:

Lagkaptenen försvarar Nilsson: ”Säger saker utan att tänka

Lagkaptenen Johan Carlsson tonar ned gårdagens uppmärksammade uttalanden från tränaren Micael Nilsson. Foto: Linus Johansson

Lagkaptenen försvarar Nilsson: ”Säger saker utan att tänka"

Micael Nilssons stenhårda kritik mot domarduon efter matchen mot Slätafly berör. VIBK:s lagkapten Johan ”JC” Carlsson väljer nu att försvara sin tränare.
– Kommentarerna är i sin tur inte bra utåt sett men det var hans frustration som kom ut, säger Johan Carlsson.

Annons:

Vimmerby IBK:s nytillträdde tränare Micael Nilsson har fått en tung start som tränare för division 2-laget med två raka förluster. Efter jul- och nyårsuppehållet har laget tappat kontakten med toppen och försvunnit från snacket om uppflyttning efter en lång rad med förluster. 

I gårdagens match mot seriens formstarkaste lag Slätafly hade VIBK häng på poäng men med dryga minuten kvar på matchklockan, i jakten på en kvittering, fick laget en utvisning för felaktigt byte, en bedömning som fick VIBK-tränaren Micael Nilsson att dela ut kraftfull kritik mot domarna. 

"Olyckligtvis var det en journalist"

Nu väljer lagkaptenen Johan Carlsson att träda fram och ge sin syn på tränarens agerande.  

– Det största felet som han (Micael) gjorde var att svara i telefonen fem-tio minuter efter slutsignalen. Jag känner igen det där från min tid som tränare, man säger saker utan att tänka och då kommer all frustration ut, säger Johan Carlsson och nämner lagets svaga form på sistone som en anledning till att det brast för tränaren: 

– Man måste på något sätt lägga till att vi inte går som tåget och har flera förluster efter jul. Nu gör vi en väldigt bra bortamatch mot ett lag som har tio segrar på de elva senaste matcherna och vi har dem i gungning. All hans frustration efter gårdagens förlust och lagets alla andra förluster kom ut. Han ville verkligen att vi skulle få mer och då kom hans frustration på en och samma gång. Olyckligtvis var det en journalist som han pratade med, säger ”JC”.  

Är det inte en uppgift som man ska kunna handskas med som tränare efter en förlust?

– Nja, jag förstår ”Micke” i den frustration som han kände direkt efteråt. Felet som han gjorde var att svara i telefonen fem-tio minuter efter matchen när han var som mest uppspeedad. Då kommer allt på en och samma gång. Hade ni ringt en timme efter matchen så tror jag inte att ni hade fått samma ord från honom. Det är jag helt säker på.

”JC” är också missnöjd med domarnas insats och tycker att de gjorde flera missar under matchens gång. 

– ”Micke” har inte fel i att vi blir ruggigt bortdömda, det blev vi verkligen. Vi har flera situationer där våra spelare spottar blod efter armbågar och domarna kommenterar att de ser det men att det inte är meningen och så vidare. De (domarna) gjorde ingen bra match, helt enkelt, säger han. 

"Inte en så stor grej"

Lagkaptenen berättar att tränaren gick raka vägen ut i omklädningsrummet efter matchens slut.

– Det är inte som så att han står framför domarna och skäller efteråt utan han går därifrån. Kommentarerna är i sin tur inte bra utåt sett men det var hans frustration som kom ut. Jag tycker inte att det är en så stor grej, sen är det givetvis inte roligt för domarna att få höra eller läsa det. Samtidigt är det något som tillkommer med uppgiften som domarna har åtagit sig. Sånt uppstår och jag har varit med om värre saker men ordvalen är olämpliga.

Ser du någon risk att han kan få lämna tränaruppdraget?

– Det är upp till styrelsen men spelartruppens förtroende har han till hundra procent. Vi i laget har kommit överens om att lämna det som har hänt och lägga fokus på att göra fina insatser framöver.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt