VIBK gjorde mäktig vändning – blev ändå utan poäng

Vimmerby fick till slut se sig besegrat av Nässjö. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IBK vände ett 1-5-underläge till ledning med 6-5 i kvällens hemmamatch mot Nässjö. Till slut åkte VIBK ändå på en ny förlust efter att Nässjö vänt tillbaka till 8-6.

Den första perioden kändes relativt jämn spelmässigt, men Nässjö hade ett klart övertag sett till heta chanser och gick också fram till en 4-1-ledning. Bortalaget gjorde tidigt 1-0 och hade 3-0 efter drygt halva perioden. Johan Carlsson d.ä. lyckades reducera till 3-1, men gästerna utökade ledningen en knapp minut senare.

6.40 in i den andra perioden utökade Nässjö till 5-1 och i det läget talade absolut ingenting för hemmalaget. VIBK stod dock för en mycket stark upphämtning under periodens andra halva. Mycket tack vare lagkaptenen Johan Carlsson d.ä., som gjorde både 5-2-målet och 5-4-målet. Däremellan blev också Elias Trawtschenko målskytt.

Lägen till kvittering

Vimmerby pressade sedan på rejält för en kvittering i slutet av den andra perioden. Jens Lidesjö kunde ha blivit målskytt efter en riktigt snygg soloprestation och Johan Carlsson d.ä. hade ett fint läge att sätta sitt fjärde mål för kvällen, men Nässjös 5-4-ledning stod sig till den tredje perioden.

Den tredje perioden var inte ens en minut gammal när hemmalaget fick en ny chans att kvittera, men Johan Carlssons avslut räddades av målvakten. Även Jonatan Green hade tidiga lägen att kvittera, men bollen ville inte in.

Nilsson kvitterade

5-5-målet skulle dock komma och det kom mycket rättvist när Jesper Nilsson nätade efter 48.31. Det stannade inte där. Efter 52.07 satte Victor Wall dit 6-5. Då vaknade helt plötsligt gästande Nässjö till och bara 21 sekunder senare var det kvitterat till 6-6. Vimmerby tryckte sedan på för att återta ledningen, men istället fick Nässjö ett turligt mål fram till 7-6 efter 55.29.

När hemmalaget sedan låg på för en kvittering på slutet var det istället Nässjö som utökade till 8-6, som också blev slutresultatet.