Annons:

Missade chansen att säkra seriesegern:

Greta Koponen gjorde två mål när VIBK föll på söndagskvällen. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

Missade chansen att säkra seriesegern: "Får bli nästa vecka"

Vimmerby IBK hade chansen att säkra seriesegern hemma mot Hovslätts IK B. I stället blev det 5-9 – och ett mer ovisst läge.
– Vi får göra det nästa vecka i stället, säger tränaren Jonas Friberg.

Annons:

Vimmerby IBK:s damer har gjort en jättefin säsong och har haft tätpositionen från start. På söndagen kunde laget säkra seriesegern genom att besegra Hovslätts IK B.

Men gästerna vann med 9-5 och övertog serieledningen. Hovslätt har dock spelat klart samtidigt som VIBK fortfarande har en match kvar och mycket bättre målskillnad.

– Vi har alla möjligheter i världen. Sedan hade det såklart varit roligare att vinna, men vi får fundera i veckan på vad vi kan göra bättre och ordna det nästa vecka, säger tränaren Jonas Friberg. 

Fick aldrig kontakt

VIBK var i underläge matchen igenom och fick aldrig riktigt kontakt.

– Hovslätt var bra på kontringar och vi bjuder på lite enkla mål. Vi gör en del av det vi ska och en del av det vi inte ska. Det blev frustrerande att vi aldrig fick den där kontakten riktigt med dem. Så fort vi gjorde mål så fick de snabba repliker.

Jonas Friberg tyckte ändå att det var en helt okej insats.

– Vi gör det ganska bra, men nackdelen när vi trycker är att det blir ganska stora ytor bakåt och då bjuder vi på lite frilägen. 

Edith Edvarsson fick beröm i VIBK. Hon noterades också för två passningspoäng. Greta Koponen och Emma Sjökvist blev tvåmålsskyttar. Elin Andersson gjorde ett mål. 

VIBK möter tredjeplacerade Husqvarna IK i den sista omgången.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt