Annons:

Kims lag till ettan efter sjuk match: ”Det var häftigt”

Kim Karlsson var med och spelade upp Solfjäderstaden till division ett.

Kims lag till ettan efter sjuk match: ”Det var häftigt”

Kim Karlsson har varit nära att ta klivet upp i division ett med moderklubben Vimmerby IBK vid flera tillfällen. I dag gjorde han det istället med Solfjäderstaden från Motala.
– Äntligen, får man väl säga. Det var häftigt och jäkligt roligt. Det är en väldigt bra känsla man har nu, säger Kim Karlsson.

Annons:

I flera säsonger har Kim Karlsson vräkt in poäng i Vimmerby IBK. Efter förra säsongen gick flyttlasset till Linköping och runt jul blev det klart med en övergång till Solfjäderstaden.

Det lär Vimmerbykillen inte ångra i dag. Motalalaget vann den helt avgörande seriefinalen borta mot Rimforsa IF med 9-5 och spelar därmed i division ett nästa säsong.

Vinna eller försvinna

Östgötatvåan har länge varit en uppgörelse mellan Rimforsa och Solfjäderstaden och förutsättningarna var glasklara inför dagens avgörande. För Rimforsa hade det räckt med en poäng för att vinna serien medan Kim Karlssons lag behövde ha med sig tre poäng hem.

– För vår del har det varit vinna eller försvinna hela tiden. Vi har haft nio matcher vi har varit tvungna att vinna innan den här så vi har blivit vana vid det, säger Kim Karlsson.

Anspänningen var, förstås, ändå extra stor i dag när en serieseger stod på spel. Kim Karlsson spelade en liknande match med Vimmerby IBK för några år sedan. Då var VIBK tvunget att ta tre poäng för att avancera till division ett, men missade inför en kokande hemmahall.

– Det var skönt att man hade varit med om det innan. Och precis som då räckte det inte med kryss för oss i dag utan det var bara tre poäng som gällde.

Vände 1-5 till 9-5

Solfjäderstaden satte tidigt 1-0, men sedan vände Rimforsa till ledning med 5-1 27 minuter in i matchen.

– Vi började jättebra och gjorde 1-0 i första bytet. Sen kom vi fel och drog på oss onödiga utvisningar och spelade inte tillräckligt resolut. Samtidigt spelade Rimforsa väldigt bra. Vid 5-1 kände vi att det bara var att köra, det fanns inget att förlora.

Innan den andra perioden var över hade bortalaget reducerat tre gånger om fram till 5-4. Det dröjde sedan tio minuter och 21 sekunder in i den tredje perioden innan 5-5-målet kom. Efter det rann Solfjäderstaden ifrån och vann med hela 9-5.

När kände du att det var er match?

– Efter att vi hade gjort 5-2 var det vi som förde spelet och skapade chanser. Vi hade även bud på 5-5 innan periodpausen och hade en skön känsla. Det kändes som att Rimforsaspelarna började bli rädda att förlora. Vid 6-5 var känslan att det bara var ett lag som kunde vinna.

Öppnar för fortsättning

Kim Karlsson står bokförd för Solfjäderstadens åttonde mål 16.29 in i den sista perioden.

– Det blev fel där. Jag passade fram till målet, men det var skönt att komma med i statistiken i alla fall, skrattar Kim Karlsson.

VIBK-produkten säger också att det var riktigt bra tryck i lilla Åsundahallen i Rimforsa, som bara tar in drygt 200 åskådare.

– Det var riktigt bra drag. Vi hade rätt många supportrar med oss från Motala och alla var klädda i rött. Det var ett jäkla tryck.

Något större firande blev det dock inte för Kim Karlsson.

– Jag är precis hemkommen. Vi är några som bor i Linköping så vi klev av här, det blir en lagfest framöver istället. Det är ju söndag och plikten kallar i morgon, säger Kim Karlsson.

Spelar du med Solfjäderstaden i division ett nästa säsong?

– Inget är klart än, vi får se lite vad som händer. Men det är stora chanser att jag fortsätter om det blir rätt förutsättningar. Det är en bra förening och ett roligt lag att spela i och det vore kul att spela i division ett och se om man håller där.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt