Annons:

Eldig Elmér nöjd efter storsegern:

Michael Elmér var en eldig coach i 11-2-segern mot Ingelstad. Foto: Ossian Mathiasson

Eldig Elmér nöjd efter storsegern: "Var lite orolig vid 8-0"

Tredje raka segern och kross mot Ingelstad i tidiga toppmötet. Då var Michael Elmér engagerad i 60 minuter.
– Jag var lite orolig vid 8-0, säger han.

Annons:

Mot Nybro IBK i 5-1-segern var VIBK-tränaren Michael Elmér rätt kontrollerad med sina känslor. Mot Ingelstad var det något helt annat – en eldig Elmér coachade laget i 60 minuter utan stopp.

– Det stämmer. Jag började redan i tisdags känna att något var på g och visualiserade när spelarna stod i spelaringången och var redo för lineup. Killarna svarade upp på det bra, vi får inte domarna emot oss och har publiken med oss. Jag har också tränat stora delar av deras lag och känner hälften av spelarna. Då är det extra gott att få 11-2 på tavlan. Det är mycket att vara stolt över i kväll, säger Michael Elmér.

Du ångrar inte uppdraget direkt?

– Det var det här jag tog mig på från början, själva matchcoachningen, men killarna har svarat upp bra. Vi är halvvägs med spelarsamtalen och jag är nöjd med reaktionerna på hur jag och "Öla" (Alexander Pettersson) leder laget. Jag kan bara tacka för förtroendet. 

"Förstafemman var sämst"

VIBK hade 3-0 efter den första perioden och hela 8-0 efter den andra perioden. Sett till spelbild stämde inte siffrorna riktigt med hur matchen såg ut.

– Så länge vi styr vad som händer får motståndarna gärna ha bollen för mig. Andra perioden blir lite sönderryckt, men så blir det med mycket utvisningar. Jag gjorde ett byte inför andra, vi ville testa Jack (Fridh) till vänster och Elias (Trawtschenko) till höger. Det blev väl ingen raketutväxling av det, men det var skönt att kasta om och se att spelarna klarar av att hantera det.

Elmér ville efter storsegern hylla andra- och tredjekedjan.

– Vår förstafemma var sämst i dag. De gör mål, men det var i PP och på någon kontring. Den röda och orangea femman, som vi kallar andra och tredje, levererar verkligen.

Hur viktigt är det med tanke på att det har varit ett av VIBK:s största problem?

– Jag tror mycket beror på att vi kontinuerligt går på tre kedjor. Vi ger dem chansen. Det är inte "Jonte" (Jonatan Green) och en femma till som ska spela bara. Det gör att alla vill vara med och sitta på bänk, alla har suget och gör man en bra träningsvecka är man med.

"Lite orolig vid 8-0"

Ingelstad hade likt VIBK två raka segrar inför matchen. Elmér medger att siffrorna blev väl stora.

– Så mycket bättre är vi inte, nä. Men vi sätter vårt i dag och de gör inte sitt. Vi är tre poäng och ett par mål bättre än dem, men nu ska vi ner på jorden snabbt. Det är en tuff match mot Kalmar nästa vecka. Nu ska vi skruva upp det ytterligare och sätta försvarsspelet där på stor plan, det är skillnad och det måste vi vara med på.

Tre matcher och tre segrar är en helt okej inledning, va?

– Det är ingen som kan säga att man inte vill ha det. Jag var lite orolig vid 8-0 och tänkte om de får 8-1, 8-2, 8-3 och så vidare. Men vilken dag tar man inte 8-0? Man tar tre raka segrar varje dag i veckan. Hade vi spelat som mot Gränna eller Nybro hade det varit jämnare i protokollet.

Elmér ville lyfta fram andra- och tredjekedjan. Han pekade även på Ludwig Strömstens finfina match och Jens Lidesjö, som fick chansen efter sent återbud av Hampus Svensson Starkenberg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt