Annons:

SEGERSVITEN BRUTEN FÖR VIBK – ÅKTE PÅ DUBBLA SKADOR

Vimmerby IBK åkte på första förlusten mot CL98 och lämnade Kalmar med dubbla skador. Foto. Ossian Mathiasson

SEGERSVITEN BRUTEN FÖR VIBK – ÅKTE PÅ DUBBLA SKADOR

Efter tre raka segrar i division 2 tog det stopp för Vimmerby IBK mot CL98. Toppkonkurrenten vann med 5–3 efter att VIBK lett med 2–0 efter knappt fyra minuter.
– Det är två-tre mål som vi inte ska släppa in, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Vimmerby IBK har fått en strålande säsongsstart med segrar mot Gränna, Nybro och Ingelstad. I kvällens svåra bortamatch mot CL98, som har tagit sju av maximala nio poäng, tog segersviten på tre matcher slut. 

– Vi förlorade mot det bästa taktiska laget som vi har mött hittills, det ska CL98 hyllas för. Jag känner mer frustration kring sättet som vi förlorar på. Det är två-tre mål som vi inte ska släppa in, säger Michael Elmér. 

Vimmerby IBK fick annars en ypperlig start på matchen genom att gå ifrån till en 2–0-ledning efter knappt fyra minuter. Jack Fridh och John Pettersson gjorde varsitt mål. CL98 lyckades både reducera och kvittera före periodens slut. 

Albin Alfonsson, en av VIBK:s bäste poängplockare så här långt, såg till att Vimmerby gick upp i 3–2-ledning efter halva matchen men det ville sig inte. CL98 gjorde 3–3 kort därpå och hemmalagets segermål kom av bara farten. 

"Insatsen kunde ha varit bättre"

CL98 gjorde sedan 5–3 i sista perioden och VIBK åkte på säsongens första nederlag. 

– Det kändes som att vi hade momentum när vi gjorde 3–2, då hade vi kunnat få en annan utgång på matchen. De gjorde i stället 3–3 och 4–3, ett av målen var ett riktigt skitmål. Jag tycker även att 2–2-målet i slutet av första perioden och 5–3-målet är det. I tidigare matcher har vi fått skitmålen med oss men nu fick de emot oss. Vi kommer göra sådana mål och släppa in sådana mål. Det är inget att deppa ihop för, säger Michael Elmér. 

Jämfört med tidigare matcher saknade Elmér en del viktiga delar i genomförandet. 

– Vi gjorde väl en bra insats fram till skadorna men alla i laget kommer tycka att vi kan göra mer. Arbetsinsatsen kunde ha varit bättre över 60 minuter. 

Vad var CL98 bättre på i denna match?

– De är bra på att sätta fart på bollen samtidigt som de har koll på försvarsspelet. De kan också hitta en växel till och skapa öppna lägen. Vi hade inget motvapen i dag, säger Elmér. 

Forwards utgick skadade

Både Albin Alfonsson och Mattias Zeilon utgick skadade under matchens gång. 

– Albin fick en lårkaka i första bytet och kunde spela tio byten innan han klev av i mitten av andra perioden. Mattias krockade med en av CL:s större killar och gjorde illa nacken. Det gjorde att vi fick jobba hårt på bänken och planen, säger han. 

Fakta

Poäng, VIBK: Jack Fridh 1+0, John Pettersson 1+0, Albin Alfonsson 1+0, Victor Wall 0+1, Mattias Zeilon 0+1, Jonatan Green 0+1

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt