Annons:

Elmér tog VIBK till ettan – stannar i minst två säsonger till:

Michael Elmér och Alexander Pettersson har tagit Vimmerby IBK till division 1. Foto: Ossian Mathiasson

Elmér tog VIBK till ettan – stannar i minst två säsonger till: "En ynnest"

Flera olika tränare har försökt att föra upp Vimmerby IBK i division 1. Michael Elmér och Alexander Pettersson löste uppgiften. 
– Det har varit en ynnest att få vara med det här gänget, säger Michael Elmér. 

Annons:

Vimmerby IBK har haft som målsättning att avancera till division 1 under de senaste säsongerna. 

Säsongen 2015/2016 var VIBK otroligt nära i en helt avgörande match mot Hovslätt, som vann med 4–3 och tystade den stora publiken i Vimmerby idrottshall. 

"Många ser VIBK som Green"

Uppflyttningsförsöken har varit många sedan dess men den här säsongen har ingenting kunnat stoppa VIBK. Inför 803 åskådare gjorde VIBK vad som krävdes mot jumbon Nässjö och säkrade den efterlängtade uppflyttningen. 

– Det är frukten av att vi har en otrolig bredd, men ändå kraftig spets, i truppen. Många ser VIBK som Jonatan Green och förstafemman men jag ser något helt annat. Jag har haft 20–25 spelare som har anammat det som jag och ”Öla” (Alexander Pettersson) har velat driva på och försöka få igenom. Det har varit en ynnest att få vara med det här gänget, säger Michael Elmér. 

Hur vill du beskriva resan som har tagit er till division 1?

– Det började lite skakigt i augusti när det hände saker i truppen men gruppen samlade sig oavsett vilket parti man tog eller vilken känsla man hade för det som hände, säger Elmér och syftar på att Jonas Karlsson, som skulle ha tränat VIBK tillsammans med Elmér, fick sparken. 

"Kramp i 60 minuter"

Han fortsätter och riktar mycket beröm till spelarna som har gjort uppflyttningen möjlig. 

– Vi har verkligen jobbat igenom de här matcherna som gör att vi står här och kan titulera oss som division 1-lag med tre omgångar kvar. Det är en stor portion av stolthet som jag känner. 

VIBK gjorde ingen vidare insats mot Nässjö men det räckte ändå till att plocka tre nödvändiga poäng. 

– Det var en krampaktig match där vi hade kramp i 60 minuter. Det är egentligen bara första perioden som är okej med 2–0. De gick sedan upp och pressade oss, något som vi hade problem med att lösa. Vi hade säkert löst det något bättre om det hade varit ett läge där det hade stått andra saker på spel. Här visste vi att det krävdes tre poäng för att säkra uppflyttningen inför vår underbara publik och ha fortsatt chans på seriesegern. Det knöt sig lite i musklerna. 

Skrev på långt kontrakt

Så fort VIBK drog ifrån i matchen kom Nässjö tillbaka reptilsnabbt och skapade gång på gång spänning och nerv i matchen. 

– Vi lyckades inte njuta av läget, det kan jag inte säga. När Green (Jonatan) satte straffen var första gången som jag började njuta. Återigen, det var en kväll som vi skulle ta oss igenom och vi visste att det skulle bli tufft, säger Elmér och fortsätter:

– Har man varit med inom idrotten ett tag så vet man att uppflyttningar är bland det roligaste man kan uppleva. Det är inte så många som håller på med idrott som får göra det. 

Hur ska du fira uppflyttningen?

– Jag kommer fira det genom att suga på karamellen så länge det går. Sedan har jag tänkt att jag ska försöka hjälpa damlaget som coach i morgon (läs i dag). Det är viktigt att de håller sig kvar i division 1, det är något som jag vill hjälpa till med. Men här i kväll kommer jag njuta och vara kvar i segerbubblan.
Inför matchen förlängde tränarparet Michael Elmér och Alexander Pettersson sina kontrakt med föreningen.  

– När klubben ville förlänga med mig och ”Öla” så sa jag att vi gör det ordentligt. Jag har skrivit på ett treårskontrakt (2+1) så jag är kvar i minst två år till. ”Öla” har 1+1-kontrakt. Det finns en långsiktig planering med hur vi ska bli elitmässiga och hur vi ska etablera oss i division 1 och på sikt kvala upp till allsvenskan. 

"Redan börjat skriva kontrakt"

Arbetet inför kommande säsong har redan dragit igång och fler nyheter är att vänta den närmaste tiden.

– Vi har redan börjat skriva kontrakt med spelare. Det kommer fler kontraktssigneringar under kommande vecka. Med det här upplägget och som det ser ut i dag så är det inte svårt att signa spelare. Vi har en produkt som folk vill vara med på. 

Hur tänker du kring nyförvärv?

– Jag och ”Öla” tittar på tre till fyra spelare som verkligen går in, fyller på och lyfter laget till att hålla i division 1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt