VIBK vann borta - nu upp i serieledning

Vimmerby IBK:s skyttekung Jonathan Green avgjorde kvällens match mot Slätafly med två mål i den tredje perioden. Foto: Ossian Mathiasson

Seger för Vimmerby IBK. Förlust för CL98. Båda lagen är visserligen redan klara för avancemang till innebandyns division ett, men det ligger mycket prestige i att vinna serien. Och den kampen leder nu VIBK med två omgångar kvar.

Redan för en vecka sedan, och med tre omgångar kvar att spela, blev Vimmerby IBK klart för avancemang till division ett.

Efter den mentala urladdningen hemma mot Nässjö inför mer än 800 åskådare var vi nog många som trodde på pyspunka. Men i kvällens bortamatch mot formstarka tabellfyran Slätafly visade VIBK att hungern efter en prestigefylld serieseger är stor.

Ny serieledare

Efter en jämn match stod Vimmerby till slut som segrare med 4-3. Samtidigt förlorade tidigare serieledaren CL98IC sin match mot Gränna i kväll, och därmed bytte de båda topplagen plats med varandra.

VIBK toppar nu serien på 51 poäng med två omgångar kvar att spela. CL98 ligger två poäng bakom.

Drömöppning

Vimmerby inledde kvällens match på bästa sätt, då Jens Lidesjö satte ledningsmålet redan efter en dryg minut.

Slätafly kvitterade i mitten av perioden, och kunde även gå till pausledning med 2-1 efetr ett sent mål i numerärt överläge.

Mittperioden enda mål gjorde Vimmerbys Kevin Hultman, men tidigt i den tredje perioden hamnade gästerna återigen i underläge.

Skyttekungen avgjorde

Då klev Vimmerbys skyttekung Jonathan Green in i handlingarna. 3-3 gjorde han i den tionde minuten och matchavgörande 4-3 med mindre än fem minuter kvar.

Green drog sedan på sig en utvisning med mindre än två minuter kvar att spela, men laget höll undan.