Mäktig upphämtning och första poängen för Vimmerby IBK

Med tre minuter kvar av matchen gjorde Jonathan Green 8-7 till Vimmerby. Foto: Micael Rundberg

Vimmerby IBK tog säsongens första poäng i hemmapremiären i division 1. Laget svarade för en mäktig upphämtning i den tredje perioden då laget gjorde fyra raka mål mot ett starkt Hovslätt. Av bara farten avgjorde man sedan med att göra 9-8 i förlängningen.

Förra säsongen slutade Hovslätt fyra i division1 och man har ett nära samarbete med SSL-klubben Mullsjö. Men det blev minsann ingen enkel match för favoriten mot nykomlingen Vimmerby IBK på lördagen.

VIBK inledde starkt och höll Hovslätt på behörigt avstånd från målet med ett tätt försvarsspel. VIBK:s omsställningsspel var snabbt, men skärpan saknades i avsluten.

Hovslätt tog ledningen först efter tolv minuter, men sedan hann man med två mål till innan den första pausen. 0-3 efter den inledande perioden var inte riktigt rättvisande siffror.

Smakstart i andra

Men Vimmerby visade moral. Två snabba mål gjorde att ställningen var 2-3 tre minuter in i den andra perioden.

Därefter stod matchen och vägde, men tack vare två mål inom loppet av ett par minuter i mitten av perioden hade Hovslätt återigen skaffat sig en tremålsledning.

Jonathan Green satte 3-5 precis efter ett misslyckat numerärt överläge av VIBK. Ytterligare ett mål vardera för lagen gjorde ställningen till 4-6 inför den sista perioden.

Dramatiskt slut

När Hovslätt inledde slutperioden med att utöka till 4-7 i numerärt överläge trodde nog många att matchen var avgjord. Men VIBK ville annat.

02:13 kom Jesper Nilsson fri och satte 5-7.

07.49 kontrade Jonathan Green in 6-7.

09:29 kämpade Kevin Rosén in kvitteringen till 7-7.

17:12 satte Jonathan Green ledingsmålet till 8-7.

Med 49 sekunder kvar att spela lyckades dock Hovslätt tråckla in kvitteringen till 8-8. Ett mål som Vimmerby ville få bortdömt för spelare i målgården.

Med bara sex sekunder kvar av ordinarie tid hade gästerna en jättechans att avgöra, men oavgjort stod sig tiden ut.

I förlängningen skapade lagen ett par vassa chanser vardera, innan Viktor Wall skickade in avgörande 9-8 med 37 sekunder kvar av matchen. Vild glädje på planen - ocb bland de 50 åskådarna på läktarna.

Vimmerbys målskyttar: Jack Fridh, Adrian Brorsson, Jonathan Green 3, Johan d.ä. Carlsson, Jesper Nilsson, Kevin Rosén, Victor Wall.