Annons:

Jigsved inför premiären: ”Kommer bli roligaste säsongen hittills”

Emma Jigsved är peppad inför säsongen och tror att den större bredden i truppen kommer ge resultat. Foto: Ossian Mathiasson

Jigsved inför premiären: ”Kommer bli roligaste säsongen hittills”

18-åriga Emma Jigsved tillhör en av Vimmerbys mest rutinerade spelare i år. Med en betydligt bredare trupp än förra säsongen tror backen på en fin säsong för VIBK.
– Jag är skittaggad. Nytt lag och nya tränare skapar alla möjligheter i världen, säger hon. 

Annons:

Vimmerby gör sin andra raka säsong i ettan. Förra året fick man kämpa i botten med en smal trupp –inledningsvis var det till och med osäkert om VIBK skulle kunna fullfölja säsongen. 

I ÅR har flicklaget med spelare födda 2003 och 2004 flyttats upp och träningsnärvaroN har förbättrats avsevärt.

– Truppen i år är väldigt ung om man jämför med tidigare år. Men på planen spelar inte åldern någon roll, det som spelar roll är vem som är villig att ta det extra jobbet och i år är alla villiga. De är nog den största skillnaden, vi är mer jämna. Det är inte fem spelare som kommer varje träning och resten kommer och går utan alla visar samma engagemang, berättar backen Emma Jigsved. 

Ni har en annan uppslutning på träningarna i år, vad betyder det? 

– Hög närvaro är jätteviktigt för att vi ska kunna göra denna säsong bra. Både av anledningen att vi bygger en större gemenskap inom laget men kanske främst att det ger oss möjligheten att spela ihop oss. I torsdags (sista träningen inför match) var alla spelare närvarande och vi kunde därför spela ihop oss i femmorna inför premiären. Vi testade frislagsvarianter, powerplay- och boxplayuppställningar bland annat. Sen är de  ju givetsvis allmänt mycket roligare att träna när vi är fler. 

Att slå ihop damlaget med flicklaget har gått smärtfritt.

– Inför försäsongen var jag nervös över hur det skulle gå att föra samman två lag, men det har gått otroligt bra. Det finns inget ”nya” och ”gamla” längre, utan bara ett vi. Alla spelare har mitt fulla förtroende, samma gäller för Micke och Tony.

"Brinner verkligen för innebandyn" 

Det här blir Jigsveds femte säsong i A-laget. I år vill hon ta en större roll i laget och våga mer i spelet. 

– Jag har ingen konkret målsättning om att göra fler poäng, utan mer att jag ska släppa rädslan att göra fel när jag tar initiativ och våga mer. Sen är det kul att göra mål med givetsvis, men det är inte det som gör en till en bra innebandyspelare. Jag tror att detta kommer vara den roligaste säsongen hittills. Jag brinner verkligen för innebandyn, känner mig som ett barn på julafton såhär innan seriepremiären. 

Hur ser du på din roll och betydelse för laget? 

– Alla spelare är betydelsefulla på sitt sätt, men självklart försöker jag vara en tillgång på planen för mitt lag genom att stötta upp och snacka med spelarna. Generellt  är jag den som pratar mycket med alla, utanför och på planen. De är väl lite den rollen jag har, och den trivs jag i.

"Större och mer samspelt trupp"

Vimmerby börjar serien med derby mot Vetlanda.

– Senaste gången vi spelade mot Vetlanda fick vi inte med oss några poäng hem tyvärr men vi gjorde en riktigt bra match. På söndag åker vi dit med en större och mer samspelt trupp, så jag tror vi har alla chanser i världen att vinna. Denna gång ska vi ta med oss både en bra spelad match och tre poäng hem. 

Vad tror du om era chanser i serien?

– Svårt att säga, det beror mycket på hur de andra lagen ser ut. Men jag tror att vi kommer ligga någonstans i mitten, förhoppningvis på den övre halvan, det tror jag vi klarar. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt