Annons:

  • Alva och Sofie ska spela SM - nu lämnar de Vimmerby IBK

    Vimmerby IBK:s Alva Jacobsson är uttagen att spela SM med Smålandslaget,

  • Alva och Sofie ska spela SM - nu lämnar de Vimmerby IBK

    Detsamma gäller målvakten Sofie Frode.

Alva och Sofie ska spela SM - nu lämnar de Vimmerby IBK

Vimmerby IBK-duon Alva Jacobsson och Sofie Frode fick i dag ett glatt besked. Båda är uttagna i det Smålandslag för 16-åringar som kommer att spela SM i Umeå i början av 2017. – Jag är stolt över min prestation, säger Sofie Frode.

Annons:

Att vara en av de 20 spelare som tagits ut för att spela om SM-tecknet för distriktslag är förstås stort. Vimmerby IBK har två spelare med i truppen; målvakten Sofie Frode och centern Alva Jacobsson. De kommer båda att vara med och spela SM för 16-åringar i Umeå 5-8 januari 2017.

– Det känns väldigt kul att få vara med i Smålandslaget och att få möjligheten att representera Småland i SM i vinter, tycker Alva Jacobsson. 

Tuff väg

Vägen fram till den slutgiltiga uttagningen har inte varit helt enkel.

– Under säsongen 15/16 har vi varit på flera tematräningar och i april var det en turneringshelg där vi blev indelade i fyra lag och spelade mot varandra. Efter det var det cirka 30 spelare som gick vidare till Sanda camp som var måndag till torsdag förra veckan. Där tränade vi en hel del och spelade två träningsmatcher mot division 1-lag. Efter det tog de ut en trupp på 20 spelare, berättar Alva Jacobsson.

Bra blick

När vi frågar om deras styrkor och svagheter som innebandyspelare lyder svaren så här:

– Mina styrkor är att jag har en bra blick för spelet och att jag är en aktiv målvakt. Svagheterna är utkasten och fysiken, säger Sofie Frode.

– Jag är en ganska allround spelare och har en bra blick för spelet, det är mina styrkor. Svagheterna är väl att jag kan hålla i bollen lite för mycket och så skulle jag behöva utveckla min fysik, säger Alva Jacobsson.

”Spännande att flytta”

Från och med måndag tar Alva Jacobsson och Sofie Frode också nästa steg i sina innebandykarriärer. Då börjar båda på innebandygymnasiet i Huskvarna. I samband med det blir det också ett klubbyte till Hovslätt.

Vad känner ni inför flytten och vad förväntar ni er?

– Jag tycker att det känns spännande att flytta och förväntar mig bättre kvalité på träningarna och innebandyn överlag, säger Sofie Frode.

– Jag är väldigt förväntansfull över flytten och ser verkligen fram emot det. Det är ett nytt kapitel som börjar och jag vill utvecklas mycket som spelare, säger Alva Jacobsson.

Frode och Jacobsson kommer först och främst att spela i Hovslätts JAS-lag, men också ha chansen att ta plats i klubbens lag i division ett.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt