Annons:

VIBK:s resa tog slut – mot division tre-lag

Vimmerby IBK tycktes oslagbara. Men i semifinalen mot division tre-laget FBC Nyköping (5–8) tog äventyret slut. – Jag tycker att vi borde ha vunnit matchen, säger VIBK:s Alexander Pettersson.

Annons:

Vimmerby IBK krossade allt motstånd i gruppspelet. Därför talade mycket för att de skulle klara av att eliminera FBC Nyköping, som är en alldeles nystartad förening, i semifinalen. 

Men motståndet blev övermäktigt. Vimmerby ledde med 5–4 en bra bit in i den tredje perioden – men FBC Nyköping med ett par spelare med meriter från svenska Superligan lyckades vända och vinna med 8–5. 

– Nyköping var bra, men jag tycker ändå att vi borde ha vunnit matchen, säger VIBK:s spelare Alexander Pettersson. 

Vad hände när ni tappade 5–4?

– Det var lite försvarsmissar, vi släppte in lite för enka mål. 

Lyckad cup

Trots semifinaluttåget kunde Alexander Pettersson summera en lyckad Floorball Classic, som turneringen heter. 

– Vi får vara jättenöjda spel- och resultatmässigt. Även att vi har mött lite sämre motstånd, så har vi gjort det vi ska och spelat riktigt bra hela helgen. Alla kedjor har verkligen producerat och det är kollektivet som har gjort det bra. 

Finns det något ni verkligen behöver slipa på?

– Noggrannheten i vissa sekvenser. Vi släppte in mycket mål på egna misstag och kan vi lyckas minimera det så. Samtidigt har vi släppt in relativt lite mål sett över hela turneringen.

Alexander Pettersson ville lyfta fram Ludvig Strömsten, Adam Jakobsson och Hampus Starkenberg efter cupen. I semifinalen nätade Jonatan Green, Alexander Pettersson, Kim Karlsson, Ricky Gustavsson och Robin Gustavsson. Klockan 15 spelar VIBK:s banemän final mot Linköpings FBC. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt