Annons:

Spelklar efter smärtor i bröstet - ”Klart att det är nervöst”

Ludwig Strömsten tar plats i VIBK:s mål i kväll. Foto: Linus Johansson

Spelklar efter smärtor i bröstet - ”Klart att det är nervöst”

Smärtor i bröstet har hållit Ludwig Strömsten borta från innebandyplanen en tid. I kväll kastas Vimmerby IBK:s målvakt in i hetluften direkt efter att Viktor Bagi tagit timeout. – Det är klart att det är nervöst, säger 17-åringen.

Annons:

I går kväll kunde Dagens Vimmerby avslöja att VIBK-målvakten Viktor Bagi tar timeout på grund av motivationsbrist. Hur länge han blir borta, eller om det ens blir mer spel den här säsongen, vet ingen i nuläget.

Den givna ersättaren för Bagi är förstås Ludwig Strömsten. Men fram tills i går var det osäkert om han skulle kunna stå kvällens match mot Kalmarsund ungdom. Anledningen: smärtor i bröstet.

– Det var efter matchen förra veckan som jag fick smärtor i bröstet. Jag åkte in till sjukhuset dagen efter, men då fick jag inga svar, säger Ludwig Strömsten.

”Mest irriterad”

Men i går fick han träffa en läkare i Västervik. Och svaret var bästa tänkbara.

– Enligt läkaren ska det handla om en bröstmuskelinflammation och jag ska bara käka Ipren.

Hur känns det nu?

– Jag tränade två pass i går och fick ingen smärta av det, så det känns bra.

Har du varit orolig?

– Nej, mest irriterad på att det tog sån tid att få träffa en läkare, jag vill ju spela. Jag fattade att det inte var något farligt, det var mest mamma som ville att det skulle kollas upp.

Höga krav

Nu är Ludwig Strömsten plötsligt Vimmerbys förstamålvakt. Det ställer förstås höga krav på honom.

– Jag känner mig ändå hyfsat lugn inför det. Klart att jag är lite orolig, men jag tror att det löser sig, säger Ludwig Strömsten.

När fick du veta att Viktor Bagi tagit timeout?

– Jag har ju varit sjuk hela veckan och har bara kollat på några träningar. Jag fick höra det från Alexander Johansson när jag kom upp till träningen i går. Och sen fick jag veta att jag skulle stå mot Kalmarsund.

Din känsla inför den matchen?

– Det är klart att det är nervöst. Men jag kan inte göra så mycket annat än att bara gå ut och spela. Det känns som att det kommer gå bra.

Blivit bättre

Ludwig Strömsten stod faktiskt mot Gränna för några veckor sedan. Den enda matchen som VIBK har vunnit i serien så här långt.

– Ha ha, ja… Men det var mot Gränna också. Jag antar att det blir lite bättre motstånd i dag.

Är du en bättre målvakt i år jämfört med förra säsongen?

– Jag känner att jag har blivit jämnare. Det har ju gjort mig bättre och gett mig bättre självförtroende, säger Ludwig Strömsten.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt