Annons:

VH tog andra raka försäsongssegern:

Vimmerby Hockey tog sin andra raka seger på försäsongen när Tranås besegrades med 3–1. Niki Koskinen gjorde 2–0 och spelade fram till Gustav Janssons 3–1. Foto: Ossian Mathiasson

VH tog andra raka försäsongssegern: "Många godbitar trots hafsigt spel"

Vimmerby Hockey besegrade seriekonkurrenten Tranås AIF med 3–1 i kvällens träningsmatch på hemmais. 
– Alltid skönt att vinna trots att det blev en hafsigare match än den vi hade mot Kristianstad, säger tränaren Staffan Lundh. 

Annons:

Vimmerby Hockeys förberedelser inför kommande säsong i Hockeyetttan fortsätter. I kväll spelade VH sin andra träningsmatch och vann med 3–1 mot rivalen Tranås AIF. 

Tatu Kokkola gjorde 1–0 i powerplay och Niki Koskinen fyllde på med 2–0 i slutet av fyra minuter långt boxplay. Tranås reducerade till 2–1 innan Gustav Jansson sköt 3–1, fint framspelad av Niki Koskinen. 

– Vi mötte ett lag som jagade mycket och var överallt på banan så jag tycker att vi hanterade det okej. Det var rätt så hafsigt ute på isen då det var spelare överallt. Det fanns många godbitar trots det hafsiga spelet, säger Staffan Lundh och fortsätter:

– Vi försökte kontrollera spelet men vi slarvade bort en del puckar på vägen och satte oss i klistret emellanåt. Det är ändå ett led i vad vi vill göra och våra förberedelser och vi hanterade matchen på ett bra sätt. Vi gav dem inte många chanser. Det var många saker som var bra men man behöver nog titta på matchen på video för att göra en bra analys. 

Ström har en känning i ryggen

Staffan Lundh delade ut beröm till Niki Koskinen, Todd Winder och Gustav Bågenvik efter andra raka försäongssegern. 

– Hockey går ut på att göra mål och Niki gjorde ett mål och en assist. Todd Winder var riktigt pigg och gjorde en bra match. Bågenvik i målet hade väl inga supersvåra situationer men han gjorde det bra. 

Vimmerby saknade både Pelle Ström och Helge Holmstrand i kvällens match. 

– Pelle Ström har en känning i ryggen så han vilar veckan ut. Jag hoppas att Helge kan vara tillbaka på fredag, han kände sig febrig efter vaccinsprutan, säger Lundh. 

Vimmerbys nästa träningsmatch är borta mot Borlänge på fredag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt