Annons:

Ny försäsongsmatch för VH:

Gustav Bågenvik vaktar kassen mot Nyköping. Foto: Arkivbild

Ny försäsongsmatch för VH: "Vill ta kliv framåt"

Vimmerby Hockey har inlett försäsongen med idel vinster. Det vill Staffan Lundh, VH:s tränare, förstås se en fortsättning på.
– Att vinna ger vitamin. Det ska inte underskattas, säger han.

Annons:

Förra fredagen blev det seger med 4-1 borta mot Borlänge. Det var Vimmerby Hockeys tredje raka seger på försäsongen. I den fjärde träningsmatchen inför årets säsong väntar Nyköping på bortais.

– Jag har såklart positiva tankar. Vi hoppas på att fortsätta ta små kliv framåt. Vi har gjort bra saker i de matcher som har varit hittills och det gäller att hålla uppe det här nu. Många gånger är det kanske en nytändning i början och i år när det är så lång försäsong är det risk för en dipp. Det ska vi försöka undvika och det känns som att vi har haft bra fart under träningarna i veckan, säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Hur viktigt är det att vinna på försäsongen?

– Någonstans handlar det om att skapa en vinnarkultur. Att vinna ger vitamin brukar jag säga och det ska inte underskattas. Sedan finns det självklart underliggande saker som man inte får bortse från bara för att man vinner. Det gäller att analysera alla saker på rätt sätt.

"Lite pucksäkrare"

Staffan Lundh vill att de små detaljerna sitter. 

– Jag vill att det vi tittar på ska stämma. Vi vill bli lite pucksäkrare och inte tappa puck i fel lägen. Det får man inte bjuda motståndarna på. Allt kan bli lite bättre och vi jobbar på med helheten. Sedan får vi specificera oss på en del saker när vi närmar oss serien och titta på vad vi behöver höja upp lite extra.

Alla spelare är friska och tillgängliga. Martin Holmstrand stannar hemma och Gustav Bågenvik vaktar kassen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt