Annons:

VH-tränaren efter strafförlusten:

Christian Lindberg gjorde 1+1 i förlustmatchen mot Mörrum. Foto: Arkivbild

VH-tränaren efter strafförlusten: "Skillnad i motstånd"

Inte ett insläppt mål på 120 minuter. Mot Mörrum blev det förlust med 6-5 efter straffar.
– Vi bjuder på tre mål, säger tränaren Staffan Lundh. 

Annons:

Smakstart kan man verkligen kalla det Vimmerby fick i Blekinge på fredagskvällen. Knappt fyra minuter var spelat när Philip Elgestål gav gästerna ledningen med 1-0. Drygt fyra minuter senare åkte Mörrum på en tvåminutersutvisning. Då hade Vimmerby, kort efter sitt ledningsmål, redan klarat av ett boxplay. I det numerära överläget satte Tatu Kokkola 2-0 för gästande Vimmerby. Passningspoängen gick till Christian Lindberg och Ludvig Vännström. 

– Vi börjar jäkligt bra och har bra koncentration på det vi gör. Sedan bjuder vi tyvärr in Mörrum i matchen när vi skaffat oss ett grepp om den. Vi bjuder tillbaka dem in i matchen, säger Vimmerby Hockeys tränare Staffan Lundh.

Tungt meriterade Marcus Paulsson reducerade till 1-2 bara 30 sekunder efter VH:s andra mål och när Aku Alho satt utvisad mot slutet av den första perioden kom 2-2-kvitteringen. Pontus Westin Okerblad var det som utjämnade till 2-2. Vimmerby skulle återta ledningen när den andra perioden tog sin början. Gustav Jansson gjorde sitt första för säsongen när han ordnade 3-2 efter knappt sju minuter. Mörrum vände dock på steken i den andra perioden. Khalid Ibrahim kvitterade till 3-3 bara en dryg minut senare och när VH spelade fem mot fyra var det Mörrum som tog ledningen. 

– Det är för mycket bjudningar från vår sida. Det är två rena bjudningar och ett mål i powerplay. Vi stod och pratade just då, men vi får titta på det i efterhand. De kom ned i vår zon och det var väl en bra prestation av deras spelare där, säger Lundh.

"Bita i det sura"

VH fick en smaktstart på period nummer tre när Christian Lindberg skickade in 4-4. Mörrums John Henrion satte 5-4 några minuter senare, men Vimmerby hade inte gett upp tankarna på att få med sig en poäng.

Med 95 sekunder kvar plockade VH målvakten och spelade sex mot fem. Det gav utdelning när Aku Alho utjämnade till 5-5.

– Vi tog målvakten, fick in 5-5 och det kändes som att vi chans på bonuspoängen. Då trasslade vi till det i ett byte och den som hoppade in fick passningen. Vi fick aldrig chansen riktigt när vi fick spela tre mot fyra.

Mörrum vann sedermera matchen på straffar.

– Det är en skicklighet i straffar också och det är bara att bita i det sura. 

Kan du vara nöjd med en poäng när det blev som det blev?

– Det är klart att när det blir som det blir, så får man väl se det som skönt att få med sig en poäng. Vi bjuder på för mycket under resans gång och vårt försvar är det inte lika ramstarkt som i de två tidigare matcher. Samtidigt var Mörrum ett mycket bättre lag med mer tyngd och fart än de tidigare lagen vi mött. Det var skillnad i motstånd. 

Är det en kombination eller mest ni som inte är där försvarsmässigt?

– Klart att vi slarvar vid tre av deras mål och skalar vi bort det så är det två insläppta. Jag dömer oss inte utifrån den här matchen, utan vi ska rätta till det här och vara mer noggranna framöver.

Ledig helg

Nu väntar en ledig helg för spelarna efter ett intensivt matchande den här veckan.

– Jag tycker att vi, med en målsättning om att gå till Allettan, har ett godkänt facit med sju poäng hittills, säger Staffan Lundh.

Fakta

Poäng, VH: Christian Lindberg 1+1, Tatu Kokkola 1+1, Gustav Jansson 1+0, Aku Alho 1+0, Philip Elgestål 1+0, Ludvig Vännström 0+2, Olle Söderlund 0+1, William Dageryd 0+1, Todd Winder 0+1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt