VH sattes på prov i derbyt – nu är Allettanbiljetten säkrad:

Hugo Ollila gjorde två matchavgörande mål när Vimmerby Hockey besegrade Tranås med 5–2. Foto: Ossian Mathiasson

VH sattes på prov i derbyt – nu är Allettanbiljetten säkrad: "Vill vinna serien"

Vimmerby Hockey vann derbyt mot Tranås AIF och blev därmed helt klara för Allettan.
– Vår tanke är att jobba så hårt som möjligt för att ligga kvar där vi ligger i tabellen, säger Staffan Lundh.

Vimmerby Hockey har så här långt svarat för en helgjuten insats i Hockeyettan. I kväll bärgade VH tre sköna poäng i derbymatchen mot Tranås och säkrade en plats i Allettan.

– Vår tanke är att jobba så hårt som möjligt för att ligga kvar där vi ligger så vi får ytterligare någon hemmamatch i Allettan. Vi ska jobba på så hårt vi kan för att vinna serien, säger Staffan Lundh.

Hur viktigt är det att vinna serien?

– Det är väl ändå en fjäder i hatten för vårt arbete och vad vi gör. Det kan göra att vi skapar oss en viss respekt hos motståndarna. Vi kan också visa att vi har en stabilitet och jobba vidare även att vi är vidare till Allettan, säger han.

"Tranås satte oss på prov"

Vimmerby tog ledningen två gånger om men Tranås kvitterade lika många gånger innan första perioden var över.

– Vi gjorde både 1–0 och 2–1 men fick inte spela på våra ledningar särskilt länge. Tranås bjöd upp till riktigt bra dans, satte oss på prov och gjorde sig förtjänta av kvitteringarna. Vi hade dock velat hålla undan lite bättre för att få ett annat lugn i det. Det kändes aldrig som att vi ledde, säger Lundh.

VH kom ut starkt i några minuter i inledningen av andra perioden innan Tranås växlade upp och tog över taktpinnen.

– De satte press på oss under en ganska lång period. Vi fick freda oss, men det gäller att ha tålamod och spela försvarsspel när man hamnar i ett sånt läge. Klart att de hade en del chanser men Robin (Christoffersson) spelade bra i kassen. Vi var bättre på att plocka undan returerna än vad vi var i första perioden.

Med tre och en halv minut kvar av andra perioden sköt Hugo Ollila 3–2 till VH.

– Vi lyfte upp spelet några byten innan målet och satte mer press.

Flera spelare erhöll beröm

I en jämn tredje period skapade både Vimmerby och Tranås chanser och det var VH som fick utdelning. Tatu Kokkola gjorde 4–2 i spel fem mot tre och Hugo Ollila 5–2 i tom bur under sista spelminuten.

– Vi utnyttjade ett fem mot tre-överläge på ett bra sätt och det kändes därefter ganska avgjort även om de tog ut målvakten och pressade oss en del.

Lundh delade ut beröm till många spelare efter derbytriumfen i Tranås.

– Det är ett lagjobb som görs där ute på isen. Det räcker inte att någon gör det bra utan alla måste vara med och bidra. Robin (Christoffersson) gjorde en bra match och höll puckarna utanför målet när de tryckte på. Kul att Hugo (Ollila) fick vara med och avgöra matchen. Han har inte haft det bästa flytet men han har jobbat på stenhårt och visar upp sig som en av våra bästa forwards match efter match. Niki (Koskinen) har fått tillbaka farten som han hade på försäsongen. Backarna gör också sina jobb.