Annons:

God chans att vinna serien:

Robin Christoffersson var Vimmerbys bäste spelare i vinsten borta mot Halmstad. Foto: Ossian Mathiasson

God chans att vinna serien: "En serieseger vore jättestarkt"

Vimmerby slog Halmstad med betryggande 6–1 och har ett bra läge för att kamma hem seriesegern. 
– Det är alltid en fjäder i hatten att vinna en serie, säger tränaren Staffan Lundh.

Annons:

Vimmerby Hockey hade en del bekymmer i första perioden och målvakten Robin Christoffersson fick gång på gång visa sin skicklighet mellan stolparna och såg till att det var mållöst efter 20 minuters spel. 

– Vi startade upp första perioden lite tveksamt och pratade i periodpausen om att flytta ut pucken lite enklare och inte ta till så svåra lösningar. Vi började göra det enklare i andra perioden och gav dem inte så många chanser, säger tränaren Staffan Lundh. 

Vimmerby fick utdelning vid tre tillfällen i mittperioden och gick ifrån till en betryggande 3–0-ledning efter 40 minuters spel. Philip Elgestål gjorde 1–0 i spel fyra fem, Noah Andersson sköt 2–0 och Pierre Gustavsson fyllde på med 3–0. 

– När matchen står och väger i ett sånt läge var det viktiga mål som vi fick in. Målet i numerärt underläge gav mycket energi. Vi fick även in 2–0 och 3–0 så det var viktiga mål att gå på. Det gjorde säkert att deras moral sjönk i och med att de hade en stege att på, säger Lundh. 

"Ibland åker man på plumpar"

Lucas Jidenius satte spiken i kistan med 4–0 och Vimmerby vann till slut med 6–1 efter att Ludvig Vännström gjort mål i tom kasse och Todd Winder hittat rätt i powerplay. 

– Vi visste att de skulle komma ut och chansa i början av tredje, vi löste det på ett bra sätt och det rullade på bra. Jidenius 4–0-mål var spiken i kistan och då gick luften ur dem.

VH toppar serien med en omgång kvar att spela då Kalmar och Nybro förlorade mot Hanhals respektive Mörrum i dag. Vimmerby ligger tre poäng före Kalmar och Karlskrona. 

– Skönt att vi har möjligheten att ta hem seriesegern, det känns skönt. Man kan tycka att man ska vinna vissa matcher i den här serien, men det är tuffa matcher där man ibland åker på plumpar. Det är i alla fall skönt att vi har chansen. 

Avslutar hemma mot Dalen

Vimmerby möter Allettan-jagande Dalen på hemmais på onsdag. 

– Vi ska precis som i dag fortsätta bygga för framtiden och inte slå av på takten. Alla segrar ger energi och en serieseger vore jättestarkt, framför allt med tanke på att vi har en match mindre spelad. Det är alltid en fjäder i hatten att vinna en serie.

Målvakten Robin Christoffersson fick beröm för en kanoninsats och Lundh hyllar även den kollektiva insatsen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt