Tre mål på sex minuter när IKO vände och vann mot jumbon

IK Oskarshamn gjorde fyra mål i tredje perioden och slog Djurgården med 5–2. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn låg under med 1–2 efter 40 minuter. I tredje perioden vände IKO 1–2 till 4–2 på sex minuter och tog tre poäng mot SHL-jumbon Djurgårdens IF. Matchen slutade 5–2.

Tomas Zohorna gav ett formstarkt IKO ledningen med 1–0 i powerplay i andra periodens upptakt. Filip Cederqvist kvitterade till 1–1 efter drygt åtta minuter och Marcus Sörensen satte Djurgården i en 2–1-ledning efter lång videogranskning.

IKO-kaptenen Jonas Engström var inte särskilt nöjd med lagets insats efter 40 minuters spel. IKO stod för en mäktig vändning i tredje perioden med att göra tre mål på sex minuter och vända 1–2-underläget till ledning med 4–2.

Cameron Brace bröt en lång måltorka och satte 2–2 i powerplay efter 45.57, Dale Weise 3–2 efter 50.03 och Kim Rosdahl 4–2 efter 51.56. Med en och en halv minut kvar av slutperioden fastställde Brian Cooper slutresultatet till 5–2 med mål i tom kasse.

Det var IKO:s fjärde raka seger och laget klev i och med kvällens trepoängare upp på femte plats i SHL.