Annons:

Derby väntar för VH – saknar ny och viktig back

Oskar Carlsson ådrog sig en sträckning i ljumsken mot Huddinge. Foto: Ossian Mathiasson

Derby väntar för VH – saknar ny och viktig back

Vimmerby Hockey ställs mot Kalmar HC i ett nytt derby på fredagskvällen. VH får klara sig utan viktige backen Oskar Carlsson. – Han ådrog sig en sträckning i ljumsken, säger tränaren Staffan Lundh. 

Annons:

Vimmerby Hockey har redan fått klara sig utan Pelle Ström. Nu missar även Oskar Carlsson matchen mot Kalmar. Han blev skadad i onsdagens möte med Huddinge.

– Han ådrog sig en sträckning i ljumsken i en situation. Det var lite oturligt, men han vilar den här veckan, säger Staffan Lundh, tränare i Vimmerby Hockey.

Kan det handla om veckor för honom?

– Han vilar förmodligen den här helgen och så gör vi en ny bedömning på måndag. 

Adam Lindblad kliver in på ordinarie backplats.

"Rätt lugn av mig"

I onsdags blev det en ny tajt förlust för Vimmerby hemma mot Huddinge. Nu väntar Kalmar HC, en poäng framför i tabellen, på bortaplan i ett länsderby.

– Vi ska fortsätta göra mycket det vi har gjort. Vi gör mycket bra saker, men det som saknas är effektiviteten. Vi hade en hög effektivitet i höstas och det är den vi behöver hitta igen, säger Staffan Lundh.

Behöver ni skruva på något eller handlar det mer om att bara få islossning?

– Det handlar förstås om små beteenden varje dag, men vi gör som sagt mycket rätt och många bra saker. Det är klart att det vore skönt att få islossning, men det handlar om att fortsätta göra rätt saker. Killarna sliter och kämpar så de vore värda att få med sig det. 

Är du orolig över situationen eller är du lugn?

– Jag är rätt lugn av mig. Vi måste fortsätta göra rätt saker och det är en poäng till Kalmar. Kan man få med sig några vinster på raken kan det se annorlunda ut. Det handlar om att fortsätta göra bra saker.

Ingen Ström

VH genomförde ett förmiddagspass på torsdagen eftersom det var röd dag. Pelle Ström kommer inte till spel mot Kalmar heller på grund av sjukdom.

– Vi hoppas kunna sprattla igång honom lite med träning, men han spelar nog inte den här helgen.

Philip Elgestål är tillbaka efter sjukdom i VH-laget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt