Annons:

Dags för match för VH igen – så är statusen i truppen

Oskar Carlsson är skadad och missar matchen mot Mariestad. Foto: Bildbyrån

Dags för match för VH igen – så är statusen i truppen

Efter ett ofrivlligt coronauppehåll är det dags för match för Vimmerby Hockey igen. Mariestad väntar på hemmais.
– Vi har sett pigga ut i veckan, säger tränaren Staffan Lundh.

Annons:

Vimmerby Hockey har varit tillbaka i träning en tid, men veckans första match mot Nybro Vikings sköt på framtiden. Dagens match mot Mariestad blir den första på knappt två veckor. 

– Det ska verkligen bli kul med matcher igen. Vi har tränat på bra veckan som har varit och det känns inte som att vi har tappat en massa. Det är ju också så att både vi och Mariestad är på samma punkt, så det är inga konstigheter. 

Covidläget ska ha ljusnat ordentligt och Adam Lindblad var den sista av de drabbade som var tillbaka i träning. Han gjorde sin första på fredagen efter viruset, men vilas mot Mariestad. 

– Han får blåsa upp sina lungor i en juniormatch för.

Sex backar

I övrigt är det fortsatta skadebekymmer för Helge Holmstrand och Oskar Carlsson. Holmstrand lider av sviterna efter hjärnskakningen och Carlsson har problem med sin ljumske.

– Vi hoppas att Oskar kan vara igång nästa vecka igen. Han har känt lite på isen, men det är ju känsligt när det är ljumsktrakten. Vi tar det dag för dag. Helge väntar på hjärntrappan så småningom. Det är olyckligt både för honom och för oss. 

VH har dock sex backar tillgängliga mot Mariestad. 

– Man får försöka välja att se det här uppehållet på fördelskontot. Det som är skönt är att vi ser och känns rätt pigga. Det är det allra viktigaste egentligen. 

"Tuff match"

Mariestad föll i sin senaste match mot HC Dalen och är ett av alla lag som är framför VH i tabellen.

– Det kommer bli en tuff match. Mariestad är ett bra lag med fyra femmor. Det är ett bra byggt lag, som spelar både fysiskt och småtufft. Det lär bli en intensiv match.

Vad blir viktigast för er del?

– Det viktiga är att komma igång igen och komma in i matchtempot och få kampmomenten. Det är det vi behöver göra och inte så mycket titta på detaljer egentligen. Vi har varit ifrån det i nästan två veckor, så det är nummer ett.

För VH:s del är förstås en seger och helst tre poäng av stor betydelse.

– Det är många matcher kvar och vi ska plocka mer poäng än lagen framför oss. Vi tar förstås gärna en seger. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt