Annons:

Törngren lämnar HV71 för konkurrent -

Christoffer Törngren är klar för Färjestad BK. Foto: Linus Johansson

Törngren lämnar HV71 för konkurrent - "Blivande landslagsspelare"

Det har varit en illa dold hemlighet. I dag bekräftade Färjestad BK det som ”alla” har vetat om en längre tid, nämligen att Frödingesonen Christoffer Törngren lämnar HV71 för FBK.

Annons:

För bara några dagar sedan var Frödingesonen och Vimmerby Hockey-produkten Christoffer Törngren en av HV71:s stora hjältar när SM-guldet spelades hem till Jönköping.

Efter några dagar med rejält firande står det nu klart att Törngren har gjort sitt i HV71. I dag presenterades han som klar för Färjestad BK. En övergång som det har ryktats om i flera månader.

– Jag har haft fyra fina år i HV och att man fick vara med och vinna ett SM-guld var ju såklart jättehäftigt. Jag känner dock att jag vill ha ett miljöombyte för att ta nästa steg i utvecklingen och tycker att allt det nya som händer i Färjestad känns spännande. Det ska bli kul att få vara en del av det, säger Christoffer Törngren till FBK:s hemsida.

FBK:s sportchef Peter Jakobsson beskriver Törngren som en spelare med fart och en enorm utvecklingspotential.

– Fart är ju det som gäller i hockeyn i stort nu. Det är därför vi har värvat de spelare vi gjort och det är därför Christoffer kommer att passa in perfekt hos oss. Killen är ung och jag ser en blivande landslagsspelare i honom.

Kontraktet är skrivet på två år.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt